Jeg har produceret lidt sundt guf til weekenden. Så kan der nemlig holdes fri og hygges.
Der er bagt stenalderbrød. Det er en fabelagtig måde at få ryddet ud i sit lager af nødder og kerner på. I dag er der rester af pistacie, hasselnødder, paranødder, pekannødder og mandler og så er der fyldt op til de 600 gram med hørfrø, sesamfrø og solsikkekerner. De store kerner og nødder har været en tur i foodprocessoren først. Det giver et brød, der er lidt nemmere at spise (skal ikke tygges så længe) og så bryder teen-pigen sig ikke om de store nødder i brød, så fint kompromis at findele nødderne. Sundhed og smag går det jo ikke ud over.
Jeg har fået fat i noget fint lakridspulver og har lavet lakridsmandler igen. I dag har jeg lavet dobbeltportion og brugt halvt mandler og halvt cashewnødder. Det er blevet så lækkert. Den skål har jeg sat ud i bryggerset. Ellers ville der vist ikke være flere tilbage, når vi nåede til i aften. Det er svært at gå forbi uden lige at hapse på vejen 😀
Til sidst er der lavet kokoskugler, og dem har jeg et helt specielt forhold til. Det var mit første forsøg ud i raw kage, og jeg elsker dem… Det gør resten af familien også 😉
Så er der sundt guf til alle, også mit stenalderspisende barn. Og hvis vi skulle løbe tør for guf er der lækre nødder og tørret frugt i skabet og frisk frugt på køl.
Og hvem gider spise kager fyldt med sukker og mærkelige ting, man ikke kan udtale, når man kan få naturlige og lækre råvarer til at smage himmelsk? – Ikke mig. Jeg foretrækker til enhver tid sådan noget guf, men jeg kender måske en enkelt eller to, der ikke er enige 😉
Jeg har et hængeparti på blogindlæg fra familiemiddag i onsdags. Opskrift på bagte æbler og foccaciabrød, men jeg blev fældet af en fæl hovedpine i går, så jeg måtte opgive. Jeg håber at få rettet op på det i weekenden, ellers bliver det i starten af næste uge.
I får lige et billede af sidste nye familiemedlem, der har noget travlt med at blive stor – Linea <3
God weekend 🙂
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.