Jeg elsker skildpadder. Det må være min last ud i syndernes verden 😉 og til min fødselsdag i går fik vi skildpaddeis. Lækker og blød is, der smager helt fantastisk – hvis man kan lide skildpadder 🙂
Jeg havde overvejet at bruge halv mælk og halv fløde, men på den anden side kan det vist ikke betale sig at spekulere i “sundhedsværdi” i en is, man kommer 15 chokoladeskildpadder i 😀 Jeg serverede den med brownie – dog uden nødder og karamel på toppen – og hindbærcoulis. Super lækker dessert.
Ingredienser
15 chokoladeskildpadder
3/4 l. piskefløde
3 pasteuriserede æg
100 g. sukker
Skildpadderne hakkes groft og kommes i en skål.
Fløden varmes op til lige under kogepunktet. Det smager af risengrød, hvis det koger 😉
Hældes over skildpadderne. Rør rundt til al chokoladen er opløst.
Køles helt ned til køleskabskold.
Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
Vend chokolademassen i.
Køres på ismaskine. Afhængigt af maskinens kapacitet, skal det gøres af 2-3 omgange.
Sætter sig til blød og cremet is på frost i 5-6 timer.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.