Det duftede skønt af sol og sommer i køkkenet, da den sirup stod og kogte ned 🙂
Jeg ELSKER rabarber, og rabarbersirup har jeg ikke lavet før, men det er blevet så lækkert. Til at komme på yoghurt, skyr, is, pandekager eller andet – man kan garanteret også lave nogle lækre drinks med den 😉
I aften har jeg en plan om, at det skal på græsk yoghurt med friske jordbær. Det bliver godt 🙂
Jeg regner med, at siruppen kan holde sig et par uger eller tre på køl. Hvis man ønsker, den skal kunne holde sig i længere tid, kommes der Atamon i.
Ingredienser
500 g. rabarber – mine kom fra fryseren
1 stang vanille
saft af ½ citron
3 dl. vand
250 g. sukker
Skrab kornene ud af vanillestangen og gem dem.
Kom rabarber, vand og den tomme vanillestang i gryden.
Bring det i kog og kog det i 10-15 minutter.
Hæld det igennem en si og lad det dryppe godt af.
Mas vanillekornene fra hinanden med lidt af sukkeret, og kom det i gryden sammen med resten af sukkeret.
Kog massen ind uden låg i 20-25 minutter.
Tilsæt citronsaft og hæld på glas, der lukkes med det samme.
Køler ned og opbevares i køleskab.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.