Jeg har lavet det som ét stort brød, og det kan lige så fint brækkes fra hinanden. De små stykker brød er vendt i smeltet smør, persille og hvidløg, og så er der drysset gavmildt med parmesan i mellem og ovenpå.
Det er et brød, der er sprødt på toppen og lækkert blødt indeni. Jeg har lavet det i en springform, og her skal man nok vælge en anden form, for i en springform med løs bund løber noget af den smeltede smør ud, og det var jo ikke meningen.
Ingredienser dej
½ pk. gær
4 dl. lunt vand
300 g. kamutmel
350 g. hvedemel
3 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
Ingredienser “fyld”
150 g. smør
2-3 fed presset hvidløg
1 potte finthakket persille
150-200 gram parmesanost
Start med dejen.
Kom alle ingredienser i røremaskinen. Gær og vand først.
Æltes godt.
Hæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Smørret smeltes og her kommes hvidløg og persille i.
Parmesanosten rives.
Dejen tages ud på et meldrysset bord og deles i 64 små klumper. Nemmest at dele dejklumpen i to. Hver del deles igen i to og så videre til der er 64 små stykker dej.
Hver dejklump trilles til en lille bolle, der dyppes en tur i den smeltede smør-blanding.
Kommes i en springform, der har bagepapir i bunden.
Når hele bunden er dækket drysses med parmesan.
De sidste små stykker lægges på og der drysses med parmesan på toppen.
Hæver ½ time.
Bages ved 210 grader i 25-30 minutter.
Afkøler i formen på en rist.
Jeg bagte det om eftermiddagen og kølede det helt ned. Tog det ud af formen til aften og lunede det 10 minutter ved 200 grader, og det blev helt perfekt.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.