Fredagskagen til X-Factor finale hygge 🙂
Cremen er inspireret af LCHF-måden at lave kagecreme på. Hvis den skal være LCHF, skal honning skiftes ud med sukrin.
Jeg er super tilfreds med bunden og cremen smager rigtig lækkert. Blødt og rundt og lækkert af vanille, men jeg synes måske den er lidt til den bløde side. I får opskriften som den er i dag. Næste gang jeg laver den, skal der et par blade husblas i cremen, så den holder bedre, og så opdaterer jeg opskriften.
Man kan smage et hint af banan fra bunden, lidt mørk chokolade, sød og blød creme og friske jordbær på toppen. Det er en fantastisk kombination 🙂
Ingredienser bund
100 g. mandler
2 æg
100 g. banan
50 g. smør
50 g. honning
½ tsk. bagepulver
½ tsk. vanillepulver
evt. 25 g. god mørk chokolade til at komme på den bagte bund med mindst 70% kakaoindhold.
Ingredienser kagecreme
2 spsk. honning
½ tsk. vanillepulver
1 spsk. smør
3 spsk. fløde
2 æggeblommer
2½ dl. piskefløde
500 g. jordbær
Start med bunden.
Kom mandlerne i foodprocessoren, og kør til de er findelt.
Kom resten af ingredienserne i og kør til en ensartet dej. Det tager kun et minut eller to.
Hæld dejen i en smurt springform.
Bages ved 180 grader i 20 minutter.
Bræk chokoladen i mindre stykker og læg dem på den varme kage. Lad chokoladen smelte og smør den ud i et tyndt lag.
Bunden køler helt af.
Til kagecremen kommes de 3 spsk. fløde, smør, honning og vanillepulver i en gryde og varmes op. Det skal varmes op til under kogepunktet, men ikke koge.
Tag gryden fra varmen og pisk æggeblommerne i. Det er så her, jeg tænker, at der skal røres et par udblødte blade husblas i.
Æggemassen hældes i en skål og køler ned.
Når æggemassen er kold, blandes den med de 2½ dl. fløde, der er pisket til flødeskum.
Fordel cremen over kagen og læg jordbærrene på.
Louise skriver
Hej.
Tak for den lækre opskrift. Tror du agave sirup kan bruges i stedet for honning?
Mvh Louise
Spisestuen skriver
Hej Louise 🙂
Velbekomme. Jeg er glad for, at du godt kan lide den 🙂
Du kan fint bruge agavesirup i stedet for honning, men du skal ikke komme helt så meget i, da det søder ca. 1½ gang mere 🙂
Hilsen Lene
Nadia skriver
Hej
Skal der husblas i eller tænker du at der kan??
Spisestuen skriver
Der skal ikke husblas i, men den er lidt blød i det uden, så jeg tænker, at det kunne være en idé at komme 1-2 blade i. Det prøver jeg næste gang 🙂
Hilsen Lene
Lene Møller skriver
Hej
Jeg MÅTTE bare lave den her, da jeg havde set den herinde. Det gjorde jeg så i går.
Og efter dit råd jeg tilsatte faktisk 2 blade husblas, da cremen og piskefløden var rørt sammen. Lod den stå i køleskabet et par timer, smurte på bunden. SUPER GODT resultat! Den flød ikke ud, og var heller ikke alt for stiv. Bare cremet og fast.
En vidunderlig kage 🙂 tak.
Hilsen Lene
Spisestuen skriver
Hej Lene 🙂
Det er jeg bare rigtig glad for at høre 🙂
Tak for tilbagemelding og dejligt, at du kan lide kagen 🙂
Hilsen Lene
Sidsel skriver
Kan den laves dagen før servering?
Spisestuen skriver
Det kan den godt. Så er det bare vigtigt at du kommer den foreslåede husblas i cremen, så skal den nok holde 🙂
Hilsen Lene
EVA skriver
Hej Lene :
denne bund kan man bruge den i en aflang form og komme en creme over og dernæst fløde med forskellige bær, ( til det aflange p p fad som du også har kunne det blive godt ? eller vil du anbefale en anden bund . h Eva
Spisestuen skriver
Hej Eva 🙂
Der er intet i vejen for at lave bunden i et aflangt fad, og serveret på det flotte Poul Pava fad, kommer det da til at se helt fantastisk ud 🙂
Hilsen Lene