Lækkert luftigt brød med super sprød skorpe.
Jeg har krydret det med rosmarin, oregano og havsalt. Jeg synes, det er bedst bare med rosmarin og salt, men der var ikke meget rosmarin tilbage, så der er suppleret med lidt oregano.
Det er super lækkert med friske krydderurter og lidt finthakket hvidløg er også rigtig godt på.
Man kan fint flække det og bruge det som sandwichbrød.
Ingredienser
4 dl. koldt vand
5 g. gær
1 tsk. salt
500 g. hvedemel
olivenolie
tørret rosmarin og havsalt
Vand, gær, salt og hvedemel kommes i røremaskinen.
Æltes godt og længe – 20-30 minutter.
Dejen er ret våd. Den ender med at blive glat og “lang” i det og slipper skålen.
Dejen kommes i en skål, der er smurt med olie.
Dækkes med husholdningsfilm og hæver 5-6 timer på køkkenbordet.
Hældes forsigtigt ud på en bageplade og trækkes forsigtigt lidt i facon. Smøres med olivenolie. Det er nemmest med fingrene.
Hæver utildækket på køkkenbordet i 1½ – 2 timer.
Dryppes godt med olivenolie og drysses med krydderi og salt.
Sættes i en 250 grader varm ovn i 12 minutter. Varmen dæmpes til 225 grader og brødet bager videre i 8 minutter.
Afkøler på rist.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.