Helt oldschool og efter min mormors opskrift, og serveret som i mormors hjem med syltede ferskner og pærer.
Så er jeg tilbage i mormors lille køkken i en 2-værelses lejlighed på 2. sal. Mormor med ild i cerutten i køkkenet lavede så lækkert mad. Fløderand fik vi rigtig tit til dessert – jeg kan faktisk ikke huske, at vi fik andet – og hun lavede altid rigeligt, for vi skulle have en god portion med hjem. Jeg tjekkede lige køleskabet, når vi kom, og der stod foliebakkerne og ventede… Ren lykke at glæde sig til fløderand til morgenmad – eller når som helst.
En sød, blød og lækker dessert.
Ingredienser
8 blade husblas
½ l. sødmælk
1 stang vanille
100 g. sukker
½ l. piskefløde
Husblas lægges i blød i koldt vand i 15 minutter.
Vanillekornene skilles ad med lidt af sukkeret.
Mælk, sukker, vanillekorn og den tomme stang varmes op til næsten kogepunkt.
Gryden tages fra varmen og husblas røres i.
Køler ned i en skål.
Når det begynder at tykne vendes let pisket flødeskum i.
Hældes i en randform og sætter sig på køl nogle timer.
Ved servering dyppes formen i varmt vand – ikke kogende – i ca. ½ minut og vendes ud på et fad.
Liselotte skriver
Kan fløderanden fryses?