I dag har jeg samlet den mad teen-pigen Emma spiser på en typisk dag. Emma spiser stenalderkost. Hun elsker kød – virkelig elsker kød! – og det får hun så en del af sammen med en masse grønsager. Emma har endometriose, og har været opereret én gang og har været igennem nogle pinefulde forløb med kraftig medicinering, så hun har forsømt både skole og fritidsjob. Hun spiser nu p-piller hver dag uden pause og sygdommen ligger lidt i dvale. I forhold til sygdommen har kosten også betydning, så vi holder fast i stenalderkosten til Emma.
Morgenmaden er jeg ikke så stolt af. Emma har ikke den store appetit om morgenen, men hun kan rigtig godt lide Cheasy’s pæreskyr – tsk.. tsk.. Paleo er den jo ikke helt, når der ikke er fedt i, og så er der alle de der mærkelige ingredienser, man ikke kan udtale 😉 men det er et kompromis, så hun får en lille portion med lidt frugt til og en kop kamillete.
Hun plejer at få kød fra aftensmaden dagen før i sin madpakke sammen med grønsager. I dag var der ikke kød fra i aftes, så hun fik stenalderbrød med røget medister fra Hanegal, rå grønsager, en fed mellemlageret Riberhus i stænger og lidt vindruer.
Lidt eftermiddagshygge med gulerodsmuffin og jordbær. Hun får også sommetider en muffin med på madpakken – eller til morgenmad. De er super lækre både i smag og konsistens. Jeg kommer dem alle sammen på frost, lige når de er bagt. Ellers holder de sig i køleskabet i 4-5 dage, vil jeg tro. Det er ved at være længe siden, jeg lavede opskriften på gulerodsmuffins med paranødder. Stenalderkost eller ej, så er det rigtig god næring til både børn og voksne.
Til aften har vi fået meatza. I dag har jeg brugt kylling til bunden, men ellers er fremgangsmåde og øvrige ingredienser de samme. Jeg har det lidt svært med oksekød. Jeg synes, det er svært at fordøje, så kylling i dag og salat til. Og kylling er et fortrinligt valg. Jeg har hakket kylling selv af kyllingebryst, og når man bager “bunden” skrumper den næsten ikke – i modsætning til den lavet med oksekød – og den smager altså også rigtig godt.
Aftenhygge med en kop varm kakao. Emmas er sødet med Sweet Drops. Det er et rigtig godt alternativ til sødning med sukker i nogle opskrifter. Emma er glad for steviadråberne. Jeg må indrømme, at jeg søder min egen kakao med lidt sukker, for det kan jeg godt lide. Varm kakao lavet af sødmælk og Valrhona kakaopulver – det er ikke nogen dårlig måde at slutte dagen af på.
Der er nem madpakke i morgen. Det bliver kold meatza med salat, og så kommer der lidt nødder med i madpakken også.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.