Jeg har lidt et krabbe-traume. For en del år siden fik jeg åbnet en dåse med krabbe-kød, der var dårlig. Seriøst dårlig. Lugten var forfærdelig, og det har hægtet sig fast, så jeg er gået langt uden om krabbekød de sidste år, men på indkøbsturen i går faldt jeg over et par dåser krabber, så nu skulle det være. Det skal være slut med min “krabbefobi”, og dåsen jeg åbnede i dag fejlede ikke noget, og det færdige resultat er ret lækkert 🙂
Crab cakes flashede lige igennem hjernen, så det blev det til aften i dag. De er blevet “paneret” med sesamfrø. Et fint og lækkert alternativ til mel. Hvis man ikke bryder sig om sesamfrø, kan de sagtens undlades.
Tilbehør blev resten af salaten med grønne asparges og syrlige løg fra frokost (parmesanen er udeladt), og det passer faktisk helt vildt godt sammen. Det er en ret, der også har potentiale som forret. Jeg har lavet mine crab cakes lidt store. Det ville være hyggeligt at lave dem små.
Jeg har så også et glas syltet ingefær på ingrediens-billedet, for det var jeg sikker på ville være lækkert til sammen med limebådene til, men ak… Det mærke syltet ingefær kan jeg bare ikke lide, og resten af mit liv er simpelthen for kort til at spise mad, jeg ikke bryder mig om, så det er røget ud.
Ingredienser – 2 personer til aftensmad
1 ds. krabbekød
1 æg
50 g. græsk yoghurt 10% – eller flødeost hvis man ønsker højere fedtindhold
1 tsk. soja
½ tsk. tørret citrongræs
½ tsk. tørrede chiliflager
revet skal af 1/3 lime
1 spsk. HUSK
sesamfrø til panering
limebåde til servering
Dræn krabbekødet og kom alle ingredienser i en skål.
Rør farsen sammen og lad den hvile i 15 minutter.
Formes til små “frikadeller”, der vendes i sesamfrø.
Steges i halv smør og halv olivenolie på panden i 6-8 minutter på hver side ved ikke for høj varme.
Serveres med lime-både.
Og så får I lige et billede af desserten, der står på køl. Den skal nydes, når køkkenet er ryddet op, og jeg smækker stængerne op i sofaen resten af aftenen efter at have brugt hele dagen i køkkenet og på computeren. Det er græsk yoghurt 10% med jordbær, grofthakkede mandler, tørrede blåbær og et dryp flydende honning på toppen – uhmm…
marianne zederkof skriver
Hej
Vil bare sige tak for en fantastisk hjemmeside, har for kort tid siden stiftet bekendtskab med spisestuen.. og det er bare svært at få armene ned 🙂
Har lige lavet Kesoplatter og de smager fantastisk (det synes min teenage søn også).
Har også lavet grønsagsfladbrød også fantastisk og nu sidder jeg og finder nye opskrifter jeg kunne tænke mig at prøve 🙂
hilsen Marianne
Spisestuen skriver
Hej Marianne 🙂
Det er så dejligt at høre. Tak for skøn feedback.
Håber du finder mere, der falder i din smag 🙂
Hilsen Lene