Jeg lavede en test-udgave i forrige uge, der blev godkendt af et par villige testpersoner, så det var desserten til sidste familiemiddag.
Opskriften er til 4 personer. Jeg lavede dobbelt portion.
Jeg serverede dem med flødeskum, så de er stenalder-kost-venlige. Ellers ville det være lækkert at servere dem til en god vanilleis.
Sukrin kan skiftes ud med samme mængde hvidt sukker, hvis man hellere vil bruge det. (Så er de ikke stenalder-venlige mere ;-))
Ingredienser – 4 personer
4 æbler
25 g. smeltet smør
50 g. mandler
50 g. dadler
1 spsk. sukrin gold
1 spsk. kanel
50 g. blødt smør
4 spsk. sukrin gold
1 spsk. kanel
1½ dl. piskefløde til servering
Æblerne skrælles og udhules. Jeg har en lille smart dims købt til en 10’er for virkelig længe siden, og den er jeg rigtig glad for.
Æblerne vendes i smeltet smør.
Mandlerne køres helt fint på foodprocessor.
Dadler, sukrin og kanel køres med.
Smørret køres med til en ensartet masse.
Kom massen i en sprøjtepose.
Bland sukrin gold og kanel.
Tril æblerne i blandingen og sæt dem i et ildfast fad.
Fordel fyldet i æblerne.
Sættes i en 180 grader varm ovn i 20-30 minutter. Lidt afhængigt af æblesort, så tjek om de er nok ved at stikke en skarp kniv i en af dem.
Æblerne serveres lune med flødeskum.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.