Denne opskrift har jeg grublet over et godt stykke tid, og den er så afprøvet i dag, og jeg er stolt, som i mega stolt, for de er blevet helt perfekte. De er så sprøde og lækre. Der er ikke den mindste smule hårdhed. Jeg har lige nydt et par stykker med en fuldfed Riberhus ost med kommen – så er det altså godt at lave forsøg i køkkenet.
Min anden opskrift på knækbrød er også glutenfri, men der er melsorter i, og det duer jo ikke i stenalder konceptet.
Teenageren er ikke så glad for store, hele kerner og nødder, så mandler og solsikkekerner har været en tur i blenderen.
Jeg tænker, at knækbrødene kunne egne sig godt til at krydre med rosmarin eller oregano.
Der er ikke noget ingrediens-billede med opskriften i dag, for jeg har prøvet mig lidt frem og tænkt frem og tilbage, før jeg er kommet frem til resultatet.
Her er så en opfølgning på knækbrødene. I dag havde jeg ikke solsikkekerner, og jeg kom græskarkerner i i stedet. Jeg har også kommet 1 teske oregano i, og det er altså blevet nogle ret lækre knækbrød.
Ingredienser
2 dl. hørfrø
2 dl. vand
1 dl. sesamfrø
2 dl. solsikkekerner – eller græskarkerner
100 g. mandler
2 spsk. HUSK – i dag har jeg brugt den grønne
1 æg
1 dl. olivenolie
½ tsk. salt
evt. 1 teske tørret oregano – kunne også være rosmarin, timian eller noget helt andet.
Hørfrø sættes i blød i vandet i en times tid.
Solsikkekerner og mandler males fint i blender og blandes med sesamfrø og HUSK.
Pisk ægget let sammen med olie og salt.
Rør det hele sammen.
Del dejen i to dele og rul hver del ud mellem to stykker bagepapir.
Skær ud i ønsket størrelse med en pizzaskærer eller en skarp kniv.
Bages ved 150 grader i 1 time.
Afkøles på rist og opbevares i kagedåse.
Maddie skriver
‘Solsikkekerner og mandler males fint i blender og blandes med sesamfrø og HUSK.’
Men hvad med hørfrøene?
Spisestuen skriver
Hørfrøene er jo sat i blød som det første 🙂 og blandes sammen med alt det andet til sidst.
Hilsen Lene
Maddie skriver
Den havde jeg da slet ikke set 😀 Kan man bruge andre olier end olivenolie? Solsikkeolie? Rapsolie? 🙂
Spisestuen skriver
Du kan bruge lige den olie, du bedst kan lide 🙂
Maddie skriver
Mange tak for svar. Jeg er i fuld gang med at prøve nu 😀
Spisestuen skriver
🙂 Håber du bliver glad for dem.
Christina skriver
Kan man bruge lyse hørfrø? 🙂