Jeg havde truet med at bage kagen, hvis Danmark endte i finalen i håndbold sidste weekend. Det blev ikke til noget med kagen, men så har jeg lavet den som dessert til mindstebarnets fødselsdag i dag.
Jeg har pyntet den med friske blåbær og lidt frysetørrede hindbær.
Ingredienser bunde
300 g. hvedemel
200 g. sukker
1 tsk. natron
1 tsk. salt
2 spsk. kakaopulver
3 dl. olie – smagsløs
2½ dl. kærnemælk
2 æg
2 spsk. rød frugtfarve
1 tsk. eddike
2 tsk. vanillesukker
Ingredienser fyld og topping
500 g. Philadelphia flødeost – ikke light
500 g. flormelis
250 g. stuetempereret smør
2 tsk. vanillesukker
Bland alle tørre ingredienser til bundene i en skål.
Bland alle de våde ingredienser i en anden skål.
Rør dejen sammen. Rør kun lige til dejen er ensartet.
Fordel dejen i tre forme.
Bages ved 175 grader i 15 minutter. Jeg bager dem med varmluft, og så kan de være i ovnen alle tre på en gang.
Bundene køler af på en rist.
Til fyldet piskes smør og flormelis et par minutter med elpisker.
Flødeosten piskes i.
Pisk kun lige til det er fint og ensartet.
Hvis der piskes for længe efter flødeosten er kommet i, bliver det tyndt.
Fordel fyldet mellem bundene og smør det ud over kagen.
Pynt evt. kagen med frisk frugt.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.