Jeg laver fastelavnsboller et par gange om året. Familien kan godt lide en færdigkøbt kagecreme, så jeg plejer at købe pulver – tsk.. tsk.. I år kunne jeg så ikke finde det pulver, jeg plejer at bruge, så jeg købte en anden slags.
Jeg skulle nok have fulgt min første indskydelse – at lave det selv – for det var virkelig mærkeligt at bage med den creme. Bollerne lå nærmest i creme-skum, da de var bagt. Det løb ikke ud nedenunder, men bollerne var “eksploderet” i siderne…. Øv.. Sådan noget bras plejer jeg ikke at lave, og så var det lige til mindstebarnets fødselsdag. Vi spiste jo nogen af dem alligevel, for de smagte fint nok, men altså for noget bras..
Jeg har så fået bikset en opskrift sammen på en bagefast kagecreme. Ikke om jeg giver op. Fastelavnsboller skal der laves, og det skal lykkes, og den her creme smager så lækkert, og er hurtig at lave, så slut med færdige cremer her i huset.
Hvis den skal bruges som fyld i jordbærtærte eller lagkage, eksempelvis, vendes der letpisket flødeskum af 2½ dl. piskefløde i cremen, så bliver den lidt lettere.
Ingredienser
3 æg
100 g. sukker
1 vanillestang
4 spsk. maizena
2½ dl. mælk
2½ dl. fløde
Skil vanillekornene ad med lidt af sukkeret.
Pisk sukker, vanille og maizena sammen med mælken.
Kom æg, fløde og de tomme vanillestænger i, og rør sammen.
Så længe det er koldt, er det noget sjovt ægge-trevlet noget, men når det varmes op, bliver det fint.
Varm blandingen op under omrøring.
Kog igennem et minut under omrøring.
Hæld cremen i en skål og læg husholdningsfilm helt ned på den varme creme.
Køles ned.
Når cremen skal bruges, pilles vanillestængerne op, og cremen røres kort igennem.
Ronja skriver
Hej Lene 🙂
Jeg vil bare sige tak fordi du har delt denne lækre opskrift på kagecreme med os, den er jo fantastisk!! 😀
Mvh
Ronja
Spisestuen skriver
Det var da en fornøjelse at høre Ronja 🙂 Er så glad for feedback 🙂
Hilsen Lene
Christine Fevre Visby skriver
Hej Lene – jeg har stået og lavet kagecremen nu, men den klumper desværre, hvorfor det, kan den reddes. Venlige hilsener Christine Visby 🙂
Spisestuen skriver
Det er svært at svare på Christine.. Måske maizenaen ikke har været rørt helt ud i mælken, før du kom resten i? Eller ikke har rørt nok i det under opvarmning.
Jeg ville ikke bruge en klumpet kagecreme 😉 så jeg synes, du skal lave en ny 🙂
God fornøjelse.
Hilsen Lene
Mia skriver
Jeg havde ik noget fløde. Men creme fraiche 18%. Brugte det istedet. Og det blev cremen bestemt ikke dårligere af??
Tina Olsen skriver
Hej
Lyder dejligt.
Jeg skal lave 300 fastelavnsboller sammen med mine 3.klasser. 150 af dem skal være med creme. havde faktisk besluttet – pga tiden – at købe cremen, men bliver nu i tvivl om jeg blot skal lave denne creme og så lave den hjemmefra. Så kan klasserne lave resten.
Hvor mange boller vil du mene der bliver til af denne portion?
Tak for svar
Hilsen Tina
Spisestuen skriver
Det er alligevel noget af en stak fastelavnsboller 🙂
Jeg kan godt lide, at der er meget creme i fastelavnsboller, så her i huset er der til 16 fastelavnsboller, som i dette indlæg:
http://spisestuen.dk/2014/02/fastelavnsboller/
Så til 150 fastelavnsboller er vi ude i, at du skal gange med 10 🙂
Rigtig god fornøjelse.
Hilsen Lene
Inger skriver
Hold nu lige op for en lækker kagecreme!!
Spisestuen skriver
Det er jeg da rigtig glad for at høre, at du synes 🙂
Hilsen Lene
Helle skriver
Hej. Hvis jeg ikke har vanillestang, hvor meget vanillesukker skal jeg mon så bruge? Pft.
Spisestuen skriver
Så synes jeg 2-3 teskeer er passende 🙂
Hilsen Lene
Rikke Andersen skriver
Hej
Lyder som en lækker opskrift, den må prøves i weekenden. Hvilken slags Maizena bruger du? Nogen opskrifter anvender den til lys sovs og andre noget majs-et-eller-andet 🙂
Mvh Rikke
Spisestuen skriver
Jeg bruger den der hedder Maizena majsstivelse 🙂
Stine skriver
Hej 🙂
Skal lave medaljer her i dag til 40 gæster – er i tvivl om hvilken fløde der skal købes til cremen? Altså udover den piskefløde der skal vendes i til sidst (for det skal der, ikk?)
Er det også piskefløde, eller?
Mvh Stine
Lars R Larsen skriver
Kan denne creme fryses hvis man har lavet for meget. ? Hilsen Lars
Anne-Birthe skriver
Tak for den opskrift, jeg kommer aldrig til at købe kagecreme igen.
Den er så lækker ♥️