Det er februar, det er snart fastelavn, og så skal der bages fastelavnsboller.
Jeg bager gerne fastelavnsboller et par gange om året. Familien elsker dem.
Jeg har lavet en bagefast kagecreme i aftes, der har stået på køl natten over. Hvis man ikke har lyst til selv at lave kagecreme, køber man bare et pulver og laver det af, men det tager ikke mange minutter at lave den selv. Man behøver heller ikke bruge pastueriserede æg, da cremen koges igennem.
Hvis du gerne vil have billeder til fremgangsmåde på cremen, så kig forbi Bagefast kagecreme.
Ingredienser – 16 styk
dej
50 g. gær
3 dl. lunt vand
1 æg
3 spsk. sukker
150 g. blødt smør
550 g. hvedemel
kagecreme
3 æg
100 g. sukker
1 vaniljestang
4 spsk. maizena
2½ dl. mælk
2½ dl. fløde
chokoladeglasur
200 g. flormelis
2-3 spsk. kakao
ca. ½ dl. vand – hældes i lidt ad gangen til det er passende.
Start med kagecremen:
Skil vaniljekornene ad med lidt af sukkeret.
Pisk sukker, vanilje og maizena sammen med mælken.
Kom æg, fløde og de tomme vaniljestænger i, og rør sammen. (Så længe det er koldt, er det noget sjovt ægge-trevlet noget, men når det varmes op, bliver det fint.)
Varm blandingen op under omrøring.
Kog igennem et minut under omrøring.
Hæld cremen i en skål og læg husholdningsfilm helt ned på den varme creme.
Køles ned.
Når cremen skal bruges, pilles vaniljestængerne op, og cremen røres kort igennem.
Dejen:
Alle ingredienser kommes i røremaskinen. Vand og gær først.
Ælt dejen godt.
Det er en blød og lidt klistret dej.
Hæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Formes til 16 boller a ca. 70 gram (vej hele dejklumpen og del med 16).
Tryk hver bolle flad og læg en skefuld creme på hver.
Luk dem omhyggeligt, og sæt dem med sammenføjningen nedad på en bageplade.
Efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Bages ved 210 grader i 15 minutter midt i ovnen.
Afkøler på rist.
Pyntes med chokoladeglasur.
Grethe Carlsen skriver
hej Lene kunne jeg evt få opskriften på din hjemmelavede creme til dine fastelavnsboller ? Mvh Grethe
Spisestuen skriver
Hej Grethe 🙂
Der er link til opskriften øverst i teksten. Den tekst, der har anden farve trykker du på, så kommer du til opskriften 🙂
Ellers er der et link her:
http://spisestuen.dk/2014/02/kagecreme-bagefast/
(Du skal kopiere og sætte ind i din browser)
Hilsen Lene
Christine Fevre Visby skriver
Tak for svar, jeg prøver igen:) – hilsen Christine og god weekend:):)
Ida skriver
Hejsa Lene.
Tak for mange lækre opskrifter og billeder.
Fastelavnsbollerne ser gode ud – men vil gerne lige høre om bollerne bliver lette og luftige? Og om de er gode dagen efter de er bagte? (Og så først komme glasur på, på dagen 🙂 ).
God weekend. VH Ida
Spisestuen skriver
Hej Ida 🙂
Velbekomme 🙂
Jeg synes, de er fint luftige og de kan godt bages dagen før.
De egner sig også godt til at komme frost, hvis du vil være i rigtig god tid 😉
Hilsen Lene
Inger Skov Sørensen skriver
Jeg har forsøgt en lidt anden metode til at lave cremen : Vanillestangen flækkes og vanillen tages ud og blandes med lidt af sukkeret. Pisk æg og vanillesukker. Tilsæt Maizena og pisk igen. Tilsæt mælk og fløde og pisk. Bring cremen i kog i en plasticskål i microbølgeovnen – ca 4 ½ minut ved højeste niveau (hold øje med at det ikke koger over). Fordelen ved at koge i microbølgeovnen er, at det ikke kan brænde på. Når cremen har kogt i microbølgeovnen piskes inden cremen dækkes med film hen over cremen (på cremen). På denne måde får cremen en god konsistens 🙂
Gina skriver
De ser super lækre ud
Har børn der ikke kan lide Crem selv elsker jeg det.
Men hvis man vil lave fastelavns bollerne og ikke putte Crem i hvad kan man så putte i?
Tak for en masse lækre opskrifter.
Spisestuen skriver
Jeg har samlet mine bedste opskrifter på fastelavnsboller, og der skulle være noget forskelligt at vælge imellem:
http://spisestuen.dk/2016/01/fastelavnsboller-de-bedste-opskrifter/
Pia Sørensen skriver
Er det en spise ske creme der kommer i? Du døjer ikke med at cremen flyder ud når de er bagt?
Spisestuen skriver
En god stor spiseske, som på billederne 🙂 og som billederne også viser, er der ikke flydt creme ud af nogen af dem 🙂
Lene Reimer skriver
Tak for en fantastisk opskrift
Den sad lige i skabet første gang så det er bestemt ikke sidste gang jeg bruger din opskrift….
Nemt og lige til. Cremen blev inden i og de smager dejligt
Hilsen Lene
Spisestuen skriver
Velbekomme <3 og tak for skøn tilbagemelding 🙂
Marua skriver
Skal de pensles med noget inden de kommer i ovnen?
Spisestuen skriver
Nej 🙂
Linda skriver
Super opskrift, der var intet som flød ud 😉
Dejlig nem at arbejde med 😉
Birtha Blank. skriver
Rigtig skøn opskrift. Fik dem smagt i eftermiddag.
Githa Christensen skriver
Er det varmluft ell?
De ser lækre ud, så de skal prøves
Spisestuen skriver
Det er almindelig ovn 🙂
Sanne skriver
Er de også gode efter frysning, selv om man ikke har mulighed for at lune dem?
Spisestuen skriver
Det er de 🙂 men så er det en god idé at fryse dem uden glasur på.
Ella skriver
Hej Lene
Har du evt.prøvet at lave dem som koldhævet ? Så de kan laves næste formiddag.
Hilsen Ella
Spisestuen skriver
Det har jeg ikke prøvet, men det kan man sikkert godt 🙂
Hilsen Lene
Gurli skriver
Hej
Hvordan lukker du bollerne sådan helt præcist? Min får en klump dej i bunden, fordi jeg har lukket dem meget grundigt og klemt dejen sammen.
Spisestuen skriver
Beklager Gurli, men jeg kan ikke forklarer det mere omhyggeligt, end jeg har gjort i indlægget, måske du bare skal prøve igen 🙂
Jette sørensen skriver
jeg tænkte på at jeg godt kunne tænke meg sammen med creme i fastelavns bollerne noget nougat, går det tror du og skal det så blandes sammen med cremen eller skal jeg bare lægge et godt stykke inde i bollen,
Spisestuen skriver
Det kunne være rigtig lækkert. Jeg har en opskrift på Fastelavnsboller med appelsincreme og nougat. Her kan du se, hvordan jeg har kommet nougaten i 🙂
http://spisestuen.dk/2016/01/fastelavnsboller-med-appelsincreme-og-nougat/
Rikke Kjær Ibsen skriver
Det har aldrig rigtigt lykkedes mig, at bage fastelavnsboller.
Men disse her vil jeg med glæde, byde dagplejebørnene imorgen, hvor vi skal holde fastelavn.
Tak for opskriften.
Spisestuen skriver
Det er jeg rigtig glad for at høre Rikke 🙂 Det varmer ubeskriveligt, når mine opskrifter gør en forskel.
God fornøjelse med de små putter.
Hilsen Len
Laura skriver
Øv, min creme er ikke stivnede nok, så måtte jeg improvisere med marmelade/nutella. Nu håber jeg at det lykkes, når de er færdig bagt.
Spisestuen skriver
Det var da trælst. Det har jeg ikke hørt om før. Måske du ikke har fået den kogt igennem. Håber dine fastelavnsboller bliver gode alligevel.
Hilsen Lene
Laura skriver
Tak Lene.
Det blev de i hvert fald.
Er lige i gang med bage fødselsdagboller( ingen har fødselsdag her) men den skal prøves.
Knus fra en der har fået glæde af bage igen!
Karina storgaard skriver
Har nu bagt dine fastelavnsboller flere gange, og må sige det er den bedste opskrift jeg har brugt.
De bliver bare super lækre
Sofie skriver
Når der står at der skal maizena i cremen, er det så maizena majsstivelse?
Spisestuen skriver
Ja, det er det.
Hilsen Lene
Lotte skriver
Hej:-) Er det den samme “bolledej” til allesammen? JEg lavede nogle af dine sidste år – og dejen var perfekt….Men nu har jeg glemt hvilken det var? 🙂
Sarah skriver
TAK for den her afsindigt lækre og lette opskrift
Nicoline Roos skriver
Det er bare de bedste fastelavnsboller.
Vender tilbage til siden her gang på gang, glæder mig over de gode opskrifter og bliver også lidt trist hver gang.
Tak fordi I har valgt ikke at lukke siden.