Bloggen har rundet 300 likes på Facebook, så nu er jeg stolt og glad igen, eller stadigvæk hedder det nok nærmere, så derfor skal jeg da give kage i dag.
Jeg sad på min fastedag sent i går og kunne ikke bestemme mig. Der var også brunsviger, drømmekage og mazarinkage i spil, men det blev så vandbakkelser i dag. Jeg har fyldt dem med hindbærskum og pyntet dem med smeltet mørk chokolade og et drys frysetørrede hindbær. En favorit på dessertbordet er at fylde dem med vanilleis og chokoladesovs.
Ingredienser – 16 styk
125 g. smør
2½ dl. vand
125 g. hvedemel
¼ tsk. salt
4 æg str. M
Hindbærskum
200 g. hindbær
100 g. sukker
½ l. piskefløde
Jeg har brugt mørk chokolade og frysetørrede hindbær til pynt.
Hindbær og sukker kommes i en gryde, og koges uden låg under omrøring i 10 minutter.
Kommes i en skål og køler helt ned til køleskabskold.
Kom smør og vand i en gryde og bring det i kog.
Kom al melet i på en gang og rør kraftigt, til dejen er ensartet og slipper gryde og ske.
Tag gryden fra varmen og rør saltet i.
Lad massen køle lidt af – ca. 10 minutter. Rør derefter sammenpisket æg i lidt ad gangen, og rør godt mellem hver. Det er nemmest med en el-pisker. Det er lidt med følelse, hvor meget æg, der skal i. Dejen må ikke blive for tynd, men det plejer at passe med 4 æg i str. M.
Kom dejen i en sprøjtepose og sæt den af på en bageplade.
Bages midt i ovnen ved 225 grader i 25-30 minutter. Og her må man ikke åbne ovnlågen, mens de bager.
Lige når de er taget ud, klippes et hul i siden på dem. Så kan dampen slippe ud, og de bliver ikke bløde.
Køl dem af på en rist.
Pisk fløden til skum og bland hindbærmassen i.
Vandbakkelserne dele i to og der lægges en god portion hindbærskum i hver. Jeg synes, det er nemmest at bruge en sprøjtepose, men man kan også bare bruge en ske.
Pynt toppen med smeltet mørk chokolade og frysetørrede hindbær.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.