Jeg har ingen nytårsforsætter som sådan. Min filosofi er, at det der virker, det skal der være mere af. Jeg fokuserer på alt det i mit liv, der virker og er godt, og så kommer der mere af det, er jeg sikker på. Sådan har det været indtil nu. Der kommer altid noget godt ud af at bruge energien på at fokusere på det positive, måske helt andre ting, end man havde forestillet sig.
Jeg besluttede, som led i min behandling for 4 år siden, at jeg vil bruge resten af mit liv på at samle gode minder, på gode og berigende oplevelser sammen med mennesker jeg holder af. Jeg vil ikke spilde mere af mit liv på at være vred, og hænge mig i dårlige oplevelser.
Og start af bloggen her i juni måned, er endnu en fantastisk ting. Jeg var i starten ikke helt sikker på, hvor den skulle hen, men jeg tænker, at den er, hvor den skal være. Den er et spejl af mig. Mest mad og inspiration til mad, men også noget livsglæde og begejstring, som jeg håber kan være med til at inspirere og påvirke på den gode måde.
Nok dybsindig snak, tilbage til mad og hvad jeg lagde ud med på mit køkkenbord nytårsaften. Der stod faktisk også en flaske lyserøde bobler i køleskabet… og jeg har ikke tømmermænd i dag 😀 – heller ikke i dag, må jeg så lige tilføje..
Whiskyen var godt nok til sovsen (4 spsk. af den).
Det er ikke mig, der har købt noget af det. Det vil jeg ikke bruge penge på mere. Og reglen om, at der ikke kan drikkes alkohol i mit hjem, blev helt undtagelsesvis tilsidesat nogle timer. Flaskerne blev medbragt – og delvist drukket – af et menneske, jeg skylder alt, så her fraviger jeg gerne mine principper uden at blinke. Og det var mit eget forslag at vin og spiritus kunne medbringes.
Ved fælles hjælp fik vi lavet en lækker middag. Lækre bøffer indkøbt hos Fåborgvejens Slagter, som var alle pengene værd. Så lækre og møre bøffer er så længe siden, vi har fået, så jeg slet ikke kan huske det.
Bøfferne blev stegt i smør og olivenolie ved pænt høj varme i 4 minutter på hver side, hvilede tildækket med stanniol i 10-15 minutter bagefter.
Frituregryden har være i brug få gange for nogle år siden, og var blevet fundet frem, for der skulle hjemmegjorte pommes til bøfferne. Sovsen havde jeg fat i veninden for at få opskriften på. Det er egentlig pudsigt, at jeg ikke har lavet det før, for hun har tit snakket om whiskysovs. Det har jeg så prøvet nu, og det passer bare perfekt til en bøf. Opskriften på Jeanettes whiskysovs er HER.
Desserten var panna cotta med amarena kirsebær, og det er en voldsom lækker dessert. Jeg har tidligere lavet den med rabar- eller hindbærkompot, men det her er altså også lækkert. En sød og blød dessert.
Det var noget af en omgang mad at få til at synke ned, så der blev plads til kransekagekonfekt klokken 12. Der er lyserøde boble i to af glassene, og i mit glas en lækker virgin cocktail, som jeg vil holde på smagte bedre end boblerne 😉
Jeg glæder mig så meget til mere mad og flere blogindlæg her i 2014.
Rigtig godt nytår til Jer alle.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.