Et helt igennem politisk ukorrekt hvidt flute.
Somme tider er det altså bare sådan et, der passer bedst til det, man skal have.
Jeg har lavet det som hvidløgsflute i dag, og det er det rigtig godt til. Så skærer man det endnu varme flute næsten igennem i skrå skiver, og smører lidt hvidløgssmør mellem skiverne.
Det har en rimelig lang hævetid, så det tager 7-8 timer fra start til slut, men resultatet er klart bedst, når det får lov til at hæve så længe med lille gærmængde.
Ingredienser
4 dl. koldt vand
10 g. gær
500 g. hvedemel
1 tsk. salt
Kom alle ingredienser i røremaskinen. Vand og gær først.
Dejen skal røres godt og længe. Mindst 20 minutter.
Den bliver helt glat og slipper skålen, og der dannes lange “tråde” i dejen. (Foto taget mens maskinen kører)
Hæver tildækket og lunt i 5-6 timer.
Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 4 stykker.
Træk forsigtigt hvert stykke ud til et langt flute.
Lægges på plade og snos et par gange.
Efterhæver tildækket og lunt i 45 minutter.
Sættes i en 250 grader varm ovn i 7 minutter. Varmen dæmpes til 210 grader og de bager færdige i 13 minutter. Så har de fået 20 minutter i alt.
Afkøler på rist.
Hvis man laver dem til hvidløgsflutes skæres de lune flutes næsten igennem med en kniv, og der smøres hvidløgssmør mellem skiverne.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.