Jeg havde et halvt glas Amarena kirsebær i køleskabet fra jeg bagte kransekage til nytår. I køkkenhygge-gruppen på fb var der så lige én, der kom med en god idé. Så jeg har lavet kirsebærkage til hygge søndag aften til håndboldkampen. Jeg havde egentlig haft en plan om, at vi kun skulle have boller, men man kan jo sagtens få begge dele. Idéen er Jette Lærke’s, men jeg har taget udgangspunkt i farmors kage. En lækker blød og svampet kage.
Ingredienser
150 g. blødt smør
150 g. sukker
125 g. mel
2 æg
1 tsk. bagepulver
korn af 1 vanillestang – gerne en polynesisk 🙂
½ glas amarena kirsebær
Evt. flødeskum til servering
Hvis du gerne vil se fremgangsmåden i billeder, så kig over på farmors kage.
Vanillekornene skilles ad med lidt af sukkeret.
Smør, sukker og vanille piskes godt.
Æggene tilsættes ét ad gangen. Der piskes godt mellem hver.
Vend melet i til sidst.
Kommes i en bageform – jeg har brugt en på 20 x 20 cm.
Fordel kirsebær og saft over kagen.
Tryk kirsebærrene lidt ned i dejen. Bare så de ikke triller.
Bages i en 180 grader varm ovn i ca. 30 minutter.
Køler af i formen på en rist.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.