Fredagskagen i dag er disse karamel bars – lækre, søde og sunde.
Jeg har været forbi Peahugger for noget tid siden, og er blevet inspireret til disse. På Peahugger laves karamelmassen af dadler og peanutbutter. Det prøvede jeg først, men den kombination er jeg ikke vild med. Jeg lavede så en ny portion karamel kun på dadler og tilsatte kakaopulver og kanel, og det smager altså ret godt. Jeg har reguleret konsistensen med vand.
Det fad jeg bruger måler 14×21 cm. i indvendige mål. Portionen her passer til ½ fad, så hvis man laver dobbelt portion, fyldes fadet ud. Så meget kan vi altså ikke spise en fredag aften, og selv om det er sundt, er der ingen grund til at overdrive.
En anden gang er karamelfyldet nemmest at lave med en stavblender. Det er lige lidt nok, til at det kan blive så findelt i foodprocessoren, som jeg godt kunne tænke mig. Eller også skal jeg bare lave dobbeltportion, så er jeg sikker på, at det bliver fint 🙂
Jeg skal helt sikkert lave dem igen, og så vil jeg nok lege lidt med at få bunden mere fast i det, og her tænker jeg, at der skal noget kokosolie i til at binde mandlerne sammen – en spiseske eller to – og så ikke noget honning.
Ingredienser
150 g. mandler
75 g. honning
200 g. dadler
½ tsk. vanillepulver
1 spsk. god kakao
1/4 tsk. kanel
lidt vand til at regulere konsistensen med
100 g. mørk chokolade til pynt/overtræk
Kør mandlerne i foodprocessor, til de er helt findelt.
Kom honning i og kør til en sammenhængende masse.
Beklæd en form med film og bred massen ud i formen.
Kom dadler, vanillpulver, kakao og kanel i foodprocessor og kør til en fin ensartet masse. Reguler konsistensen med vand – ca. 3 spiseskefulde.
Det er nok nemmere at bruge en stavblender, med mindre der laves dobbelt portion.
Bred karamelmassen ud over bunden.
Dæk fadet og sæt det på køl nogle timer eller natten over.
Tag fadet ud fra køl og skær massen i mindre stykker.
Smelt/temperer chokoladen og bred ud over stykkerne.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.