Et helt almindelig hvidt franskbrød er der ikke opskrift på på bloggen, men det har jeg så rådet bod på nu. Lækkert og blødt er det.
Ingredienser
½ pk. gær
4 dl. lunt vand
1 tsk. salt
2 tsk. honning – eller sukker
1 æg
50 g. blødt smør
600-650 g. hvedemel
Kom alle ingredienser i røremaskinen. Vand og gær først. Kom ikke al melet i på en gang.
Kør til en elastisk og blød dej.
Hæver lunt og tildækket i ½ time.
Tages ud på et meldrysset bord og formes til et franskbrød, der lægges i en brødform på 3 liter.
Hæver lunt og tildækket i 1 time.
Pensles med vand.
Bages ved 210 grader nederst i ovnen i 35 minutter.
Afkøler på rist.
Charlotte skriver
Hej. Nu har jeg bagt dit brød og det smagte dejligt 🙂 har fået meget ros for det.
har forsøgt også at bage det med grahamsmel og da blev det også perfekt 🙂
tak for opskriften 🙂
Spisestuen skriver
Hej Charlotte 🙂
Tusind tak for dejlig feedback 🙂
Hilsen Lene
Lisbet skriver
Tusind tak for denne super gode opskrift endelig franskbrød med god hævning.
Janine skriver
Helt fantastisk brød, har bagt det mange gange, har i dag erstattet 100 g mel med hvedeklid – er spændt på resultatet. Tak for en fantastisk hjemmesiden, bruger tit dine gode opskrifter 🙂
Sanne skriver
Hvis man ikke har en røremaskine kan man så godt ælde dejen på boret mvh Sanne