Dette er så vores fredagskage i dag. Lækker, lækker kage med god samvittighed. Masser af fibre, gode næringsstoffer og intet hvidt sukker. Den smager så godt!
Kagen er lynhurtig og nem at lave. Jeg synes dadler giver den bedste smag, men de giver en kage med lidt løs konsistens. Man kan udskifte dadlerne med banan, og det giver en bedre konsistens, men også smag af banan 😉
Ingredienser
100 g. god mørk chokolade
200 g. dadler
4 æg
50 g. kokosolie
75 g. kokosmel – fedtreduceret (kan ikke erstattes af almindeligt kokosmel)
1½ dl. kokosmælk (1 lille dåse) – jeg har brugt light, da jeg havde noget tilbage fra i går.
1 tsk. bagepulver
½ tsk. vanillepulver
Jeg har serveret den med skyr rørt op med kanel og lidt sukrin gold og så frisk ananas til – mums!
Chokoladen smeltes over vandbad.
Dadlerne kommes i foodprocessoren først og køres til de er findelt.
Resten af ingredienserne, på nær chokoladen, kommes i og køres et par minutter til en ensartet dej.
Den smeltede chokolade køres i til sidst.
Dejen kommes i en form på ca. 20 x 20 cm.
Bages i en 180 grader varm ovn i 20 minutter.
Afkøler i formen på en rist.
Sarah skriver
Den lyder godtnok lækker, den kage! 🙂 Hvis man laver versionen med banan, skal bananen så også blendes, eller bare moses?? Og hvor køber du sukrin henne??
Spisestuen skriver
Bananerne kommes bare i foodprocessoren med resten af ingredienserne. Sukrin kan du købe i helsekostforretninger – også på nettet – og i Matas. Muligvis flere steder, men det er dem, jeg kender.