Desserten til vores julefrokost i år var pærer belle helene. Lækker hjemmelavet vanilleis med syltede pærer og chokoladesovs.
Ellers ville de være gode at bruge til pæretærte, og hvor man ellers ville bruge pærer, man køber færdigsyltede på dåse.
De smager fantastisk og konsistensen super lækker.
Jeg havde lavet rigeligt, og fik kun brugt halvdelen. Jeg har frosset den anden halvdel ned i lagen. Jeg satser på, at det går godt.
Ingredienser til 10 personer – 2 halve pærer til hver.
10 pærer
750 g. sukker
1½ l. vand
saft af 1 citron
1 polynesisk vanillestang – eller to almindelige
Kom vand, sukker, citronsaft i en gryde.
Flæk vanillestangen.
Skil kornene ad med lidt sukker og kom dem i gryden sammen med den tomme vanillestang.
Skræl pærerne.
Halver dem og fjern kærnehuset.
Kom dem i gryden.
Bringes i kog og småsimrer i 15-20 minutter.
Tag gryden fra varmen og lad pærerne køle af i lagen.
Opbevar pærerne på køl i lagen.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.