Jeg er solgt. Jeg elsker det! og det samme gør teenageren, der synes det smager lige som “rigtig” Nutella, og gerne spiser det på rugbrød.
Lavet på lækre ristede hasselnødder og dadler. Intet fup i det, kun lutter gode råvarer.
Jeg lavede det til vores julefrokost, så det kom på bordet sammen med osten.
Min morgenmad i dag har så været to skiver stenalderbrød med hjemmegjort Nutella og en kop kaffe. Nøj, det er godt.
Ingredienser
200 g. hasselnødder
200 g. dadler
3 spsk. god kakao – jeg elsker Valrhona’s
½ tsk. vanillepulver – eller korn af 1 vanillestang
1 sps. kokosolie
ca. 1 dl. vand
Hasselnødderne ristes i ovnen ved 175 grader i 10 minutter.
Skallen nulres af i et viskestykke.
Køres i foodprocessor til nødderne er helt findelt og begynder at smide noget olie.
Kom dadler i og kør til de er findelt.
Kom kakao, vanillepulver og kokosolie i.
Reguler konsistensen med vand.
Birthe Ellegaard skriver
Hejsa
Sikke en skøn hjemmeside.
Den kakao du putter i, er det den slags kakao man putter i kage, eller den slags man putter i kold mælk til kakaomælk?
Det ser rigtig lækkert ud
Spisestuen skriver
Hej Birthe 🙂
Det er den slags kakao, man putter i kage 🙂
Mange tak for de søde ord.
Hilsen Lene
Maria skriver
Skøn hjemmeside, og dejligt med så mange billeder til!
hvor kan man købe den der kakao du anbefaler henne?
Hilsen Maria.
Spisestuen skriver
Tak for de søde ord Maria 🙂
Jeg køber Valrhona’s kakao hos en vinhandel HJ Hansen inde i Odense eller på nettet hos emilschokolade.dk
Jeg har fået fortalt, at man også kan købe den i Magasin.
Hilsen Lene
Carina skriver
Hvor længe kan den holde
Spisestuen skriver
Beklager, men jeg har ikke testet holdbarhed.
Når jeg selv har lavet det, har vi spist det i løbet af 8-10 dage, og det holder det fint til på køl.
Hilsen Lene