Man kunne sagtens lave lakrids marcipan ved at ælte lakridspulver ind i købt marcipan. Jeg trængte til noget, der ikke er så sødt, så jeg har lavet marcipanen selv af mandler, dadler og en smule honning, og det er blevet så lækkert. Det må vist være ny yndlingskonfekt. Og så er det overtrukket med en lækker chokolade fra Valrhona – 66% Caraibe.
Uhmm.. Luksuskonfekt, når det er bedst.
Og man lader ikke perfekt tempereret chokolade gå til spilde, så der kom et par håndfulde macacamianødder i. Det røres lige rundt og bredes så ud på et stykke film og sætter sig. Så brækker man bare stykker af, så store som man har lyst til. Det smager mega godt. Jeg kommer tit lakridspulver på. Det gjorde jeg så ikke i dag, for selvom jeg elsker lakrids, skal det ikke i alt.
Ingredienser
200 g. mandler
50 g. dadler
4 spsk. honning
1 spsk. kokosolie
1 spsk. lakrids – gerne Johan Bülow’s raw liquorice powder
God mørk chokolade til overtræk. Jeg har brugt Valrhona 66% Caraibe.
Mandlerne kommes i foodprocessoren og køres til de er helt finthakkede.
Kom resten af ingredienserne i.
Kør et par minutter til alt er hakket fint, og massen begynder at sætte sig.
Trilles til kugler.
Sættes på køl ½-1 time.
Overtrækkes med chokolade.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.