Jeg har for snart mange år siden været på højskoleophold, og der lavede vi friskost. Det er et af de gode minder fra den tid, og jeg elsker det med solbærsyltetøj på.
Vi lavede den på ren kærnemælk med en lille sjat piskefløde. Den lille sjat har jeg opgraderet til 2 dl. og det bliver det ikke ringere af. Frisk og lækker ost, der smager skønt, som den er, eller rørt op med krydderurter og hvidløg.
Ingredienser
1 l. kærnemælk
2 dl. piskefløde – kan udelades
1 lille drys salt
Kom kærnemælk, fløde og salt i en gryde og rør det rundt.
Tænd blusset på lav varme og blandingen varmes op uden at røre i det.
Står til det bliver lunt – ikke varmt, og det skal absolut ikke koge – og begynder at skille.
Når det begynder at skille, hældes det op i en sigte, der er lagt et tynde klæde i.
Så stilles det til afdrypning over en skål i nogle timer, eller natten over.
Konsistensen på osten reguleres med piskefløde, creme frache, mælk eller hvad man nu godt kan lide. Jeg bruger piskefløde.
Så er osten klar til servering.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.