Forloren hare er en af de unge mennesker i familiens livretter, så det har jeg lavet i dag. Med sovs og kartofler og salat og råkost. Der kom nu ingen kartofler på min tallerken, for jeg vil hellere have grønsager. Der blev spist godt, og det er altid en fornøjelse at lave mad til mennesker, der gerne vil spise det.
Ingredienser til 8 sultne personer
1½ kg. hakket gris
3 løg
3 æg
3 tsk. salt
friskkværnet peber
6 spsk. hvedemel
3 dl. mælk
3 pk. bacon
3 dl. piskefløde – til sovsen
Farsen er den samme som til frikadeller. Det skal være en fast fars. Se evt. opskriften på frikadeller for nærmere fremgangsmåde med billeder mm.
Kom løg i foodprocessoren og kør til det er hakket fint.
Kom æg, salt, peber, hvedemel og mælk i og kør kort til det hele er blandet godt.
Det hakkede kød og løg/æggeblandingen røres sammen til en fars. Jeg har brugt røremaskinen til det.
Kom farsen i en skål og lad den hvile på køl mindst ½ time – gerne nogle timer.
Læg bacon ud på et stykke bagepapir.
Læg farsen på og pak den ind i bacon.
Lægges i et ildfast fad.
Hæld 3-4 dl. vand ved og sæt fadet i en 220 grader varm ovn i 1-1½ time alt efter hvor tyk man laver “haren”. Den store her i dag fik 1½ time.
Jeg har hældt noget kogevand fra et stykke oksekød ved. En culotte, der stod og simrede i nogle timer en dag, afgiver jo pænt meget smag, og det er rigtig godt at bruge en anden dag, man laver mad, der ikke giver så meget smag, så jeg frøs det ned i mindre portioner.
Når haren kommer ud af ovnen hældes væden fra og koger ind med piskefløde nogle minutter og jævnes med meljævning. Kom lidt kulør i sovsen.
Smages til med salt og peber.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.