Opskriften er svigermors, og det er mange år siden, jeg har fået den.
Det er altid efter denne opskrift, jeg bager pebernødder. Ungerne elsker dem. De bliver bagt en del gange i december måned.
De er ikke så voldsomt krydrede, så mindre børn kan også sagtens spise dem.
Jeg bruger foodprocessoren til at lave dejen. Nemt og hurtigt.
Til jul i år 2014 har jeg listet lidt mere krydderi i pebernødderne. Der er tilsat 1 tsk. ingefær og 1/4 tsk. allehånde. Det smager super godt 🙂 – og så er top-billederne skiftet ud 🙂
Ingredienser
300 g. hvedemel
175 g. sukker
100 g. koldt smør
½ tsk. hjortetaksalt
1 tsk. kardemomme
1 tsk. kanel
2 æg
Hvedemel, sukker, smør, hjortetaksalt, kardemomme og kanel kommes i foodprocessoren.
Køres et minut eller to til massen er som “krummer”.
Tilsæt æggene og kør et par minutter til massen samler sig.
Evt. samles dejen lige kort på bordet. Den skal ikke æltes, kun lige samles.
Trilles til lange pølser, der skæres ud i små stykker.
Trilles til kugler, der sættes på bageplade.
Bages ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Afkøles på rist. Der er for langt mellem ribberne på min rist, så de falder igennem. Jeg afkøler dem på bordet på et rent viskestykke.
Opbevares i kagedåse.
Rikke skriver
Kan man bruge blødt smør og almindelig røremaskine, hvis man ikke lige har sådan en smart foodprocesser??
Spisestuen skriver
Hvis du ikke har foodprocessor, bruger du en kniv eller fingrene til at smuldre smør sammen med mel. Blødt smør skal du ikke bruge. Og så pisker du æggene let sammen og samler dejen – også med hænderne. Her kunne du bruge røremaskine, men det tager kun et øjeblik at samle dejen, og den skal ikke æltes.
Hilsen Lene