Lækre, søde og bløde muffins. Det er nok en af mine absolutte yndlings muffins.
Jeg bager dem som regel en gang om året op til jul, og det blev i dag. De skal nydes til håndboldkampen i aften.
Toppingen skal køle ned på køkkenbordet et par timer, så de kræver en smule planlægning, men er det hele værd <3
Ingredienser topping
50 g. smør
50 g. sukker
1 dl. piskefløde
50 g. god mørk chokolade
Ingredienser muffins
250 g. stenfri dadler
2½ dl. vand
1 tsk. natron
75 g. smør
225 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
175 g. sukker
2 tsk. vanillesukker
2 æg
Toppingen laves først, da den skal køle ned og sætte sig:
Smør, sukker og piskefløde kommes i en gryde og bringes i kog.
Småkoger under jævnlig omrøring i ca. 5 minutter.
Tages fra varmen og køler lidt ned. Hældes over chokoladen og rør rundt til chokoladen er smeltet.
Lad den køle ned ved stuetemperatur et par timer, inden den kommes på de færdige muffins.
Fremgangsmåde muffins:
Dadlerne kommes i en gryde med vandet og bringes i kog.
Tilsæt natron og smør. Sluk for gryden, men lad den stå på blusset.
Rør rundt til det er smeltet.
Køl lidt af og kom i foodprocessor. Kør til en ensartet masse.
Bland mel, sukker og vanillesukker sammen og rør det i dadelpureen sammen med let sammenpiskede æg.
Rør kun lige til dejen er samlet.
Fordeles i 16 muffinsforme.
Bages ved 180 grader i ca. 20 minutter.
Køler af på rist.
Smør chokoladetopping på kagerne, når de er kølet helt ned.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.