Jeg har nået 200 “likes” på Spisestuen’s side på facebook, og jeg er så stolt og glad for, at I har lyst til at følge med her på bloggen, så jeg giver lige en kage i dag.
Jeg købte tranebær på min sidste shoppingtur hos Nøddebazaren – de er så lækre – og sammen med den hvide chokolade fra Callebaut indkøbt hos Emils Chokolade er der blevet lækre cookies. Jeg kan godt smage, at sammensætningen er lige i skabet, men jeg kan altså ikke lide hvid chokolade. Det er der så til gengæld andre i familien der kan.
Jeg prøver den hvide chokolade med mellemrum, men det bliver aldrig mig. Helt ærligt synes jeg, det smager af sur mælk… Hmm.. ikke nogen god reklame for mine cookies, jeg fik lavet der. Men hvis du kan lide hvid chokolade, vil du elske de her cookies.
Ingredienser
150 g. blødt smør
150 g. sukker
1 æg
korn af 1 polynesisk vanillestang
200 g. hvedemel
½ tsk. natron
100 g. tørrede tranebær
100 g. grofthakket hvid chokolade – Callebaut’s kommer i små knapper og de skal ikke hakkes.
Skil vanillekornene ad med lidt af sukkeret.
Pisk smør, vanille og sukker et par minutter.
Tilsæt ægget og pisk et par minutter.
Bland natron i hvedemelet og rør det i.
Rør tranebær og chokolade i.
Sættes på plade med to skeer, og trykkes lidt flade med bagsiden af en gaffel dyppet i vand.
Bages ved 180 grader i 10-12 minutter.
Afkøles på rist. De skal lige ligge på pladen et par minutter, før de er hårde nok til at flytte.
Opbevares i kagedåse.
lisbeth skriver
hej, søgte efter hvide småkager med hvid chokolade og landede hos dig 🙂
Blot lige en detalje; jeg kan godt forstå at du ikke kan lide hvid chokolade, hvis du bruger/spiser chokoladeknapperne – prøv GOD hvid chokolade (ikke koge/bage chokolade). Også til småkagerne 😀
Spisestuen skriver
Hej Lisbeth 🙂
De chokoladeknapper jeg har brugt er fra Callebaut og er skam en rigtig god belgisk chokolade 🙂 Jeg bryder mig desværre stadig ikke om det 😉
Hilsen Lene
Stine skriver
Hej Lene.
Hvor mange cookies blir der ca af denne portion ?
Bager du med alm ovn ?
Mvh Stine
Spisestuen skriver
Hej Stine 🙂
Jeg kan se, at jeg ikke har fået skrevet antal på, og det da en fejl. Der bliver ca. 20 store cookies ud af portionen.
Jeg bager altid med almindelig ovn.
Hilsen Lene
Githa skriver
Lige den opskrift jeg søgte ?
Da jeg heller ikke kan lide hvid chokolage, har en fornemmelse af harsk margarine i munden af det, halverede jeg portion og blandede hvid chokolade i den ene og lys i den anden ?
Et kæmpe hit på kaffebordet ?
Spisestuen skriver
Dejligt at høre at de bragte lykke 🙂 – og at det ikke kun er mig der har det svært med den hvide chokolade 😉
Tak for skøn feedback.
Hilsen Lene