Nu er jeg snart stødt på fænomenet så mange gange, så jeg blev nødt til at prøve at lave det. En kold “grød” af chia frø, som røres sammen om aftenen. Står på køl natten over, og så spises den kold om morgenen. Gerne med frugt på. Jeg kunne så ikke nære mig for at prøve at komme kakao i her til morgen, og nøj det er lækkert.
Chia frø er bitte små næringsholdige og meget fiberrige frø, der suger deres vægt i væske mange gange. De er også glutenfri.
Som væske kan man bruge vand, mælk, fløde, kokosmælk, sojamælk, skyr, yoghurt eller andet.
Man kunne blande lidt hakkede nødder i også. Det fik jeg ikke gjort i aftes, men det skal jeg prøve en dag. Tror det kunne være godt med noget lidt “fast” at tygge på.
Jeg har brugt kokosmælk, og så har jeg reguleret konsistensen her til morgen med en smule piskefløde.
Ovenpå er der lidt blåbærsylt.
Ingredienser
1 lille dåse kokosmælk – ca. 1½ dl.
1½ spsk. Chia frø
½ tsk. vanillepulver
evt. næste morgen:
1 tsk. sukker – eller sukrin
1 spsk. god kakao
Rør ingredienserne sammen.
Sæt på køl natten over.
Næste morgen kan konsistensen reguleres med lidt fløde eller mælk, hvis man synes det er for tykt. Jeg kom en smule piskefløde i, og så tilsatte jeg 1 tsk. sukker og 1 spsk. kakao.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.