Jeg har været i gemmerne og fundet min brunkageopskrift. Jeg har tilføjet pistacienødder til dejen.
Jeg har før bandet en del over brunkager. Nogle år har jeg stukket dem ud, lige når jeg har lavet dejen. Andre år har jeg rullet dejen til lange pølser og lagt dem på køl, for så at skære dem ud dagen efter, og så synes jeg, at de har smuldret en del. Nu har jeg så ladet dejen stå og køle ned på køkkenbordet fra i går aftes og til nu her ved middagstid, og se nu er dejen nem at have med at gøre.
De er super lækre og lidt rustikke at se på. Lige som jeg gerne vil have dem. Det er svært at skære dem helt tyndt, når der er nødder i, så hvis man ønsker, de skal være det, undlades nødderne.
Her til jul i år 2014 har jeg lavet brunkagerne igen og denne gang med mandler i stedet for pistacinødder. Det kan teen-pigen bedre lide, og det smager også fortrinligt 🙂 Top-billederne er skiftet med bedre billeder, så der er billeder af brunkager med mandler. Billeder til fremgangsmåde er stadig de gamle 😉
Pistacienødderne havde jeg så glemt på ingrediens-billedet, så de fik et billede for sig selv, for med det skulle de.
Ingredienser
250 g. smør
250 g. brun farin
150 g. lys sirup
500 g. hvedemel
1 spsk. kanel
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt ingefær
125 g. usaltede pistacienødder – eller mandler (smuttes) – man kan helt undlade nødder
2 tsk. potaske
1 spsk. koldt vand
Smør, brun farin og sirup smeltes sammen ved ikke for høj varme. Det skal ikke koge, men være godt varmt.
Hæld massen op i røremaskinens skål. Lad den køle lidt af.
Potasken udrøres i vand og kommes i.
Hvedemel blandet med krydderierne kommes i sammen med pistacienødderne, og det hele røres sammen.
Dejen kommes i en firkantet form foret med bagepapir. Min er 14 x 21 og passer fint i størrelsen.
Dæk formen godt til, og lad den afkøle ved stuetemperatur til næste dag.
Tag dejen ud af formen og skær den i 4 baner, der skæres i tynde skiver med en skarp kniv. Når der er hele nødder i, er det nemmest med en brødsav.
Bages ved 180 grader i ca. 9 minutter.
Afkøles på bagerist.
Opbevares i kagedåse.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.