Det er den 1. december i dag og samtidig 1. søndag i advent.
Traditionen tro her i familien, samles vi og laver adventskrans og spiser æbleskiver. Det arrangement er det ikke mig, der står for, men jeg synes alligevel, at jeg vil lave lidt guf, og tiden er ikke til det store i dag, så det bliver brændte mandler.
De er rigtig gode, hvis man er en slikmund. Efter min smag hænger der for meget sukker på. Jeg kan nok bedre lide udgaven, hvor man smelter sukker på panden. Kommer mandlerne i og rører rundt, så de alle dækkes af et tyndt lag smeltet sukker og så er de færdige. Dem skal jeg prøve at lave en anden dag.
Jeg har været forbi kvalimad.dk, hvor der er også er opskrift med video.
Brændte mandler er bare mandler, sukker og en smule vand, der koges sammen. Først smelter sukker, så krystalliserer det og til sidst smelter det igen og danner karamel. Kunsten er så at få mandlerne af inden alt sukkeret er smeltet igen.
Ingredienser
200 g. mandler
200 g. sukker
3/4 dl. vand
Kom det hele i panden og kog sammen ved høj varme.
Rør i massen hele tiden.
Vandet koger væk og sukkeret krystalliserer. Tager ca. 5 minutter.
Der røres stadig. skru ned på medium varme.
Sukkeret begynder at smelte igen. Så skrues der helt ned. Der røres et par minutter.
Panden tages af varmen og der røres et par minutter mere til mandlerne er kølet lidt ned.
Mandlerne er færdige. Tager ca. 10 minutter at lave i alt.
Køler af på bagepapir.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.