Jeg har et andet indlæg med et River Cottage soda brød, der er lavet på yoghurt eller kærnemælk. I udsendelsen fra River Cottage lavede de en variant med mørkt øl, så jeg har prøvet at lave et brød med hvidtøl. Hugh Fearnley-Whittingstall’s opskrift er HER.
Det er et aromatisk og lækkert brød. Lækkert bare med smør, eller med ost og pålæg. Man kan ikke rigtig sammenligne det med et brød lavet af gærdej. Det smager helt anderledes.
Ingredienser
500 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
½ tsk. fint salt – groft salt kan ikke nå at opløses
4 dl. hvidtøl – jeg brugte en hvidtøl og supplerede op med vand
Kom hvedemel, bagepulver, natron og salt i en stor skål og bland det godt sammen.
Kom hvidtøl og vand i og ælt dejen hurtigt sammen. Det er nemmest med hånden.
Kom dejen ud på et meldrysset bord og form den til en kugle.
Rids et lidt dybt kryds i dejen.
Sættes i en 250 grader varm ovn i 20 minutter. Varmen dæmpes til 200 grader og brødet bager videre i 20 minutter.
Afkøles på rist.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.