Så har jeg givet den gas både med sukker og hvidt mel, og det er der kommet lækre sprøde pistacie cookies ud af. De dufter fantastisk og smager skønt. Selv om jeg har fastedag, har jeg smagt en enkelt, for det var der plads til i kalorieregnskabet i dag. Så i morgen er fredagskagen vist blevet cookies.
Ingredienser – ca. 32 styk
125 g. blødt smør
100 g. sukker
100 g. brun farin
korn af 1 polynesisk vanillestang – eller 2 almindelige
1 æg
175 g. hvedemel
1/4 tsk. fint salt
1 tsk. natron
100 g. pistacienødder – usaltede
Vanillekornene skilles ad med lidt af sukkeret.
Pistacienødderne hakkes.
Smør, sukker, farin og vanille piskes et par minutter med elpiskeren.
Ægget piskes i, og der piskes et par minutter igen.
Melet blandes med salt og natron og røres i sammen med de hakkede pistacienødder.
Sættes på bageplade med to skeer.
Trykkes lidt flade med bagsiden af en gaffel dyppet i vand.
Bages 10-12 minutter ved 180 grader.
Afkøler på rist.
Opbevares i kagedåse.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.