Vi gjorde det engang i skolen, og jeg har for nylig set det igen. Smør lavet af frisk fløde med et drys salt. Det er super nemt og noget så lækkert, så det skulle vi have til bollerne i dag.
Bollerne er søde, fede og lækre med mandler og vanille.
Ingredienser smør
½ l. piskefløde
et drys godt salt – jeg har brugt Maldon Sea
Kom fløde og salt i røremaskinen med ballonpiskeriset.
Og så skal der piskes. Det tager et kvarters tid.
Tryk vallen fra med hænderne og kom smørret på køl.
Ingredienser boller – 11 styk
25 g. gær
1½ dl. lunt vand
3 æg
5 spsk. sukker
½ tsk. salt – er ikke med på billedet, men bestemte mig for, at der skulle en smule i
100 g. mandler
korn af 1 polynesisk vanillestang – eller 2 almindelige
ca. 500 gram hvedemel
125 g. blødt smør
Mandlerne køres helt fint i foodprocessor.
Vanillekornene skilles ad med lidt af sukkeret.
Gær, vand, æg, mandler, sukker og salt kommes i røremaskinen. Gær og vand først.
Det meste af hvedemelet kommes i og dejen æltes godt. Kom hvedemel i til dejen slipper fingrene og er en smule fast i det.
Smørret æltes i.
Dejen er nu lækker, glat og blød.
Kommes i en skål og hviler et kvarters tid.
Formes til 11 boller på 100 gram, der sættes på en bageplade og efterhæver tildækket og lunt i 1-1½ time. (Kunne ikke dy mig for et close-up billede af en lækker, glat bolle fyldt med vanillekorn)
Pensles med sammenpisket æg og mælk og bages ved 210 grader i 15 minutter.
Afkøles på rist.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.