Der var lidt forskelligt grønt tilbage i grønsagsskuffen, så i dag har jeg lavet suppe. I går fik vi en del grønsager tilbage, der godt kunne være blevet til suppe i dag, men dem valgte jeg at komme på frost, så er der nemt tilbehør en anden dag. Jeg har brugt grønsagsbouillon på terning, så det kan ikke blive nemmere.
Det er sådan lidt en reste-opskrift med lidt af det ene og noget af det andet, men man kan jo kigge i sin grønsagsskuffe og komme det i, som man har og det man godt kan lide.
Kyllingekødbollerne har fået et lille pift af hvidløg og chili, og det er rigtig godt.
Jeg var lidt for magelig til at samle kødhakkeren for at hakke 400 gram kød, så jeg kom det i foodprocessoren, og det kan man fint gøre. Man kan også bare købe det hakket, men jeg bryder mig ikke om at købe hakket kylling. Der er 10% fedt i, og det kan jeg ikke umiddelbart se, hvor skulle komme fra, medmindre der hakkes alt det med, som man normalt skærer fra – gys…
Kødbollerne kunne man lave på forhånd. Jeg kogte dem samtidig med, at grønsagerne kogte i suppen.
Ingredienser kyllingekødboller
400 g. kyllingekød
1 lille løg
1 fed hvidløg
1 æg
2 spsk. mel – kan erstattes af ½ spsk. HUSK, så er de paleo-venlige
½ dl. minimælk
½ tsk. tørrede chiliflager
1 tsk. salt
friskkværnet peber
Kom løg, hvidløg og kyllingekød i foodprocessoren. Kør til kød og løg er hakket fint.
Kom resten af ingredienserne i og kør til en ensartet fars.
Lad farsen hvile en halv times tid.
Form farsen til kødboller og kom dem i kogende vand.
Småsimrer i 10-15 alt efter størrelse.
Kommes i den færdige suppe.
Ingredienser suppe
ca. 300 g. hvidkål
4-5 gulerødder
3 pastinakker
½ broccolihoved
1 porre
1 dåse flåede tomater
1½ l. vand
3 terninger grønsagsbouillon
Grønsagerne skæres i små stykker.
Hvidkål, gulerødder, pastinakker, flåede tomater, grønsagsbouillon og vand bringes i kog.
Småsimrer i 15 minutter.
Porre og broccoli kommes i og koger med i 3 minutter.
Kødbollerne kommes i suppen.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.