Chokolade, nødder og karamel… Så kan det bare ikke gå galt. De sidste gange jeg har bagt, har jeg ikke brugt chokolade, men det har jeg så i dag, sammen med en anden yndlings-ingrediens – polynesisk vanille – elsker de to ting.
Det er så fredagskagen i dag til finale i “Vild med dans”. Og så har jeg mandelboller på frost, der lige skal tø i eftermiddag og varmes kort i aften. Hindbærmarcipan er der også tilbage, så det bliver en aften med lækkerier på bordet og god underholdning i tossekassen.
Ingredienser
100 g. smør
100 g. god mørk chokolade med mindst 70% kakaoindhold
2 æg
150 g. sukker
korn af 1 vanillestang
75 g. hvedemel
75 g. pekannødder – kan erstattes af valnødder eller andre nødder man godt kan lide
ca. 300 g. kondenseret mælk (det er ca. 3/4 af dåsen)
Smør og mørk chokolade smeltes sammen over vandbad.
Vanillekornene skilles ad med lidt af sukkeret.
Pekannødderne hakkes groft.
Æg, sukker og vanille piskes godt.
Chokolade/smør blandingen vendes i.
Hvedemel sigtes og vendes i sammen med nødderne.
Kommes i en lille form – 20 x 20 cm.
Den kondenserede mælk fordeles over.
Bages ved 175 grader i ca. 20-25 minutter.
Maibritt skriver
Den kondeserede mælk skal man gøre noget ved den inden den kommes på?