Jeg er vild med at bage “rigtige” kager, men jeg elsker at spise rå kage med nødder og dadler som base. Jeg køber nødder hos Nøddebazaren. De har super lækre nødder til ikke for dyre penge.
Det er piv-sundt, ingen tvivl om det, men det er også kalorietæt føde, så det er en snack eller i stedet for en almindelig kage. Det er også lækkert med et lille stykke i madpakken.
Det er bare at kaste sig ud i det. Man kan bruge de nødder, man kan lide og lige har i skabet.
Ingredienser
2 dl. paranødder
2 dl. cashewnødder
150 g. dadler
3 spsk. honning
3 spsk. kakao
1 tsk. vanillepulver
2 spsk. kokosolie
evt. et par spiseskefulde vand til at regulere konsistensen med til sidst.
En lille håndfuld grofthakkede nødder til pynt.
Kom nødderne i foodprocessoren og kør til de er findelt.
Kom dadlerne i og kør til de er findelt.
Kom resten af ingredienserne i og kør til massen samler sig. Her skal man evt. regulere konsistens med et par skefulde vand.
Kom massen i en lille form, der er foret med husholdningsfilm. Så er det nemmest af få det op igen.
Drysses med grofthakkede nødder.
Dækkes med film og sættes på køl.
Massen sætter sig og bliver fastere på køl.
Opbevares i køleskab.
Holdbarhed vil jeg tro er en uges tid, men det er som regel væk før.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.