Projekt pumpkin pie er udskudt en dag. Den skal først spises onsdag, så den bliver lavet i morgen aften. Det betyder, at jeg lige fik lidt tid her i stormen. Så jeg har leget med en opskrift på quinoa-deller. Tilbehøret er blomkålsris. Jeg har kommet noget finthakket frisk grønkål i sammen med lidt hvidløg og chili. Det er blevet en super lækker middag.
Man kan sagtens koge quinoaen i god tid. Så er det hurtigt at lave retten færdig.
Ingredienser
2 dl. quinoa
1 løg
1 fed hvidløg
350 g. pastinak og gulerod (jeg har ca. brugt halvt af hver)
2 æg
et par skefulde skyr
1 tsk. salt
friskkværnet peber
1 spsk. fiberHUSK
Kog quinoa efter anvisning på pakken. Pas på ikke at koge det for længe, så bliver det kedeligt.
Kom det i en skål og lad det køle af.
Riv pastinak og gulerod fint.
Hak løg og hvidløg fint.
Kom resten af ingredienserne i, og rør “farsen” sammen. Jeg synes, det er nemmest at gøre det med hånden.
Lad “farsen” hvile en halv times tid.
Formes til “frikadeller” og steges på panden i ca. 8 minutter på hver side.
Portionen er lidt stor. De kan ikke være på panden alle på en gang. Næste gang tror jeg, de skal steges i ovnen.
Metha skriver
Bliver de gennemstegte?