Tærten er en raw kage – den er altså ikke bagt – og den er fyldt med god energi, og så smager den bare fantastisk.
Kagen er lavet i en lille springform på 20 cm. Det er ikke en kage, man kan spise voldsomst meget af, så der er i hvert fald til otte personer i den.
Jeg har serveret den med hindbær – og det er altså lækkert. Jeg har kogt hindbærrene kort igennem med korn af 1 vanillestang + den tomme stang og lidt sukker.
Jeg har en opskrift på raw chokolademousse, og den ville altså også egne sig rigtig godt som top. Der har jeg brugt dadler som sødning, og det er jeg noget vild med.
Ingredienser bund
2 dl. hasselnødder
100 g. dadler
1 tsk. kanel
Ingredienser fyld
1½ dl. cashewnødder
3 avocado
1 tsk. vanillepulver
60 g. raw kakaopulver – eller 50 gram almindelig kakaopulver
75 g. honning
3 spsk. kokosolie
Start med at lægge cashewnødderne i blød i vand i et par timer.
Så laves nøddebunden.
Kom hasselnødder i foodprocessoren og findel dem.
Kom dadler og kanel i og kør til en ensartet masse.
Bred massen ud i en lille springform med bagepapir i bunden, og plaststrimmel eller bagepapir rundt i ringen. Tryk bunden godt til.
Sæt den på køl, men chokoladefyldet laves.
Vandet hældes fra cashewnødderne og alle ingredienser kommes i blenderen.
Kør til en cremet masse. Smag chokolademassen til med honning og kakao. Der er forskel på avocado, så det kan godt være, den skal justeres lidt.
Hæld massen over nøddebunden og sæt kagen på køl nogle timer, så den kan sætte sig.
Kagen rykkes over på et fad ved servering.
natalie skriver
hvor stor en spring form har du brugt til kagen?