Let, luftig og lækker dessert. Til marengs bruger jeg opskriften fra kvalimad.dk. Jeg kunne godt have pisket marengsen på Kenwood’en, men jeg har valgt elpiskeren, da jeg før har pisket marengs på Kenwood’en, og synes det er pænt besværligt at befri sådan et stort ballonpiskeris for marengsmasse.
Jeg har valgt at lave desserten i portioner, man kan fint lave en stor marengsbund og komme hindbærmoussen på. Bagetiden for bunden er den samme. Der var rigeligt marengs, så jeg lavede små marengskys af resten af massen.
Pyntes med frysetørrede hindbær, lidt friske bær, lakridspulver og chokolade perler.
Ingredienser hindbærmousse 8 personer
300 g. frosne hindbær
150 g. sukker
1 polynesisk vanillestang – eller 2 almindelige
5 blade husblas
½ l. piskefløde
2. bægre past. æggehvide
Læg husblas i blød i koldt vand i 20 minutter.
Hindbær, sukker, vanillekorn og den tomme vanillestang bringes langsomt i kog. Koges igennem i 2 minutter.
Kom fløden i og varm massen op til lige knap kogepunktet.
Tag gryden af varmen.
Vrid husblas fri for vand og rør det ud i den varme hindbærmasse.
Hæld massen i en skål, og dæk med husholdningsfilm helt ned på massen.
Køl massen af og sæt i køleskabet 3-4 timer, gerne til næste dag.
Ingredienser marengsbunde 8 styk + en plade kyskager
8 æggehvider
400 gram sukker
4 tsk. citronsaft
1 tsk. vanillepulver
Æggehviderne piskes næsten stive.
Kom vanille og et par skefulde sukker i og pisk godt.
Tilsæt et par skefulde sukker ad gangen og pisk godt mellem hver.
Massen bliver skinnende og fast i det og der piskes i alt i ca. 15 minutter.
Pisk citronsaft i til sidst.
Massen kommes i en sprøjtepose med glat tyl og sprøjtes ud på bagepapir, hvor der er cirkler aftegnet på bagsiden af papiret.
Bages ved 120 grader i 5 kvarter.
Ved servering
Pisk æggehviderne stive.
Pisk hindbærmassen igennem, så den bliver glat. Det tager kun et øjeblik.
Rør lidt af æggehvidemassen i hindbærmassen. Rør bare godt til på dette stadie.
Resten af æggehviderne foldes forsigtigt i massen.
Kom massen i sprøjtepose og sprøjt ud på marengsen.
Lena skriver
Den opskrift må jeg prøve 🙂
Jeg har et enkelt spørgsmål til antallet af æggehvider?
Bruger du 2 æggehvider eller 2 bæger æggehvider til hindbærmoussen?
Bruger du 8 æggehvider eller 8 bæger æggehvider til marengsbundene?
Kan både hindbærmoussen og marengsbundene laves to døgn før de skal spises?
Spisestuen skriver
Det er også en skøn dessert 🙂
I moussen er det 2 bægre æggehvider og i marengsen er det 8 æggehvider.
Jeg har ikke prøvet det, men du burde kunne bage marengs 2 dage før den skal bruges. Den skal så opbevares i kagedåse.
Hindbærmoussen kan du lave næsten færdig 2 dage før, men det er bedst at vente med at vende de stiftpiskede hvider i til den dag, de skal serveres.
God fornøjelse med dem 🙂
Hilsen Lene
christina skriver
Hejsa.
Først og fremmest vil jeg rose dig, for dine mange lækre og flotte kager og desserter.
Jeg har fået afprøvet en enkelt, man skal ha afprøvet mange flere endnu.
De små chokoladekugler som du har brugt til pynt på denne dessert, har jeg ledt efter længe. Kan du fortælle mig, hvor jeg kan købe dem.
Hilsen Christina
Spisestuen skriver
Mange tak for de søde ord Christina 🙂
De små lækre perler er fra Valrhona “Les perles” og de er gudeskønne. Jeg har købt mine hos emilschokolade.dk
Hilsen Lene
Kate skriver
Hej. Vis man vil have dem med chokolade de små marengs reder, hvor meget kakao pulver skal man ca putte i! Og tak for inspiration til nem lækker dessert