Man kunne fint erstatte perlespelt med perlebyg eller andet korn, eller ris hvis man er til det. Det kunne fint være en rest fra dagen før, der bruges på denne måde.
Det er hyggeligt mad med masser af smag.
Ingredienser til 3 personer
400 g. kylling i skiver
300 g. friske tomater
oregano
100 g. perlespelt
2-3 pastinakker
3-4 gulerødder
1 løg
1 tsk. timian
salt og friskkværnet peber
Kog perlespelt efter anvisning på posen.
Brun kyllingestykkerne i lidt olivenolie og smør på panden.
Drys dem med lidt oregano.
Jeg kommer et par spiseskefulde vand ved, lægger låg på og lader det simre til det er godt mørt. Man kan også sagtens bare stege det nogle minutter på hver side. De sidste minutter kommes tomaterne – skåret i halve – i panden til kyllingen.
Perlespelt med rodfrugter
Skær løg, pastinak og gulerod i små tern.
Varm lidt olivenolie op i en gryde og kom løg i først og steg dem til de er gennemsigtige og bløde.
Kom gulerodstern og timian i.
Rør rundt og dæmp varmen.
Læg låg på og damp i 3-4 minutter.
Kom pastinak i og rør rundt.
Læg låg på og damp i 3-4 minutter.
Kom perlespelten ned til rodfrugterne og varm igennem.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.