Luksusmorgenmad, eftermiddagshygge eller lige når man har lyst til lidt lækkert.
Kesoplätter er en svensk opfindelse og er nærmest “oste-klatkager”. Hovedingredienserne er hytteost og æg.
Jeg har krydret mine kesoplätter med kardemomme og citronskal, og serveret dem med jordbærsylt, som bare er frosne jordbær, der har fået et hurtigt opkog og bagefter sødet med lidt honning (honningen mister noget smag, hvis man koger den med). Man kunne vende bærrene i flødeskum, det ville være lækkert, eller måske en lækker klat is til eller frisk frugt.
Uden krydderi er det en neutral madpandekage. Krydringen kan man jo også lege lidt med og prøve med “mad-krydderier” og så bruge kesoplätterne til frokost eller aftensmad.
Jeg har så fundet ud af hen ad vejen, at serveret med en klat peanutbutter, appelsinfileter og hakkede nødder, smager de fantastisk og her har de også fået granatæble, og det gør det jo ikke ringere.
Ingredienser 10-12 styk
250 g. hytteost
4 æg
2 spsk. kokosfiber – eller 1 spsk. fiberHUSK
1 tsk. kardemomme
revet skal af ½ citron – en kvart hvis det er en stor citron
kan evt. sødes med 1 spsk. kokospalmesukker eller honning
kokosolie eller smør til stegning
Kom alle ingredienser i foodprocessoren.
Kør til massen er en ensartet dej.
Lad dejen hvile 10 minutter inden stegning.
Steges i ca. 3 minutter på hver side ved ikke for høj varme. Her har jeg stegt dem i smør. Det gjorde jeg vist kun en enkelt gang. De bliver fine stegt i smør. Jeg kan bare bedre lide at stege dem i kokosolie.
Carina Dühr skriver
Uhm … her kl. 21:14 har jeg bare SÅ meget lyst til at gå ud og lave dine kesoplätter – har sådan cravings for pandekager p.t. og de her er jo sunde … og jeg har alle ingredienserne … ih 🙂 men må vente til weekenden 🙂
Lene Tøttrup Strunge skriver
De smager altså også bare syndigt godt 🙂 Jeg slutter min fd i morgen tidlig og har taget et par stykker ud fra frost til morgenmad, og jeg glæder mig 🙂
Laila Tognarelli Hansen skriver
Hej LeneSå de kan altså fryses ??Hvad er kokosfibre og hvor køber du dem henne ??
Lene Tøttrup Strunge skriver
Hej Laila.De egner sig rigtig godt til at komme på frost.Kokosfibre er glutenfrie, har et lavt indhold af kulhydrater og et højt indhold af fiber. Det er ikke almindeligt kokosmel, minder mere om mel i konsistensen.Jeg har købt mit hos helsebasen.dk – http://helsebasen.dk/product/kokosmel-oe-4229/Du kan finde det hos det fleste helsekostforretninger på nettet.Hilsen Lene
Karen skriver
Så denne opskrift har 250 kcal i alt? 🙂
Spisestuen skriver
Hvis du har fundet linket hertil i mit indlæg med idéer til fastemåltider på 250 kcal. står der ½ portion, så der er 250 kcal. i det halve af opskriften 🙂
Karen skriver
Ahh okay, sorry.. 🙂 Det havde jeg lige overset..
Susanne skriver
Hold da op de ser lækre ud, skal prøves som blinis til stenbiderrogn