Jeg har før bagt meget med hvid hvede. Det er jeg åbenbart kommet lidt fra i en periode, for da jeg faldt over en pose hvid hvede i Rema i sidste uge, havde jeg helt glemt, at det fandtes.
Hvid hvede er 100% fuldkorn og rigtig godt at bage med. Man kan erstatte almindeligt hvedemel med hvid hvede både i brød og kage. Der er rigtig meget og god smag i brød bagt med hvid hvede.
Ingredienser
50 g. gær
6 dl. vand
2 tsk. salt
1 spsk. honning
3 spsk. olivenolie
500 g. hvid hvede
150 g. speltflager
300 g. hvedemel
Alle ingredienser kommes i røremaskinen. Gær og vand først.
Æltes godt. Det er en klistret dej.
Hæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Formes til 16 boller og efterhæver i 30-45 minutter.
Pensles med vand og bages ved 250 grader i 5 minutter. Varmen sænkes til 200 grader og bollerne bager videre i 10 minutter.
Afkøles på rist.
Lenia Jørgensen skriver
Jeg havde desværre ikke nogle flager, men brugte 2 håndfulde grov havregryn, og fik nogle dejlige boller ud af det.
Vh Lenia Jørgensen