Det er ved at være et stykke tid siden, jeg har lavet omelet. Det er hurtig mad og fyldet kan varieres i det uendelige.
Jeg har fyldt grønkål og Manchego ost i min omelet i dag. De havde frisk grønkål i Rema i går, så det røg ned i vognen. Der var endda en orm i, der var levende endnu. Det siger noget om, at det er friskt.
Jeg serverede nybagt rugbrød til.
Mælken har jeg så glemt på ingrediens-billedet. Det gik vist lidt stærkt i dag.
Ingredienser til 2 personer
4-5 stilke grønkål
5 æg
1 dl. mælk
50-75 gram revet Manchego ost eller anden god ost
smør eller kokosolie til stegning
Grønkålen ribbes og skylles godt.
En gryde med vand bringes i kog, og grønkålen blancheres i 30 sekunder.
Grønkålen kommes i en skål med iskoldt vand.
Tørres godt og hakkes fint.
Æg og mælk piskes sammen og hældes på en varm pande.
Når massen har sat sig lidt efter 2 minutter, kommes grønkål og ost på den ene halvdel.
Steg videre et par minutter.
Fold omeletten sammen, og lad den stege 1-2 minutter.
Vend omeletten og steg den et par minutter på den anden side.
Serveres med rugbrød.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.