Der var mere frisk grønkål i køleskabet, og det er blevet brugt sammen med porre og champignon. En enkel og velsmagende ret serveret med blomkålsris, som på relativ kort tid er blevet absolut yndlingstilbehør til retter, hvor man ville servere almindelige ris.
Blomkålsrisen tager kun et øjeblik at lave, og kan krydres efter behag. Jeg har kommet hvidløg og chili i i dag, og da det skulle gå lidt stærkt, har jeg brugt Løgismoses tørrede chiliflager. De er ret lækre. Ellers er det også lækkert at komme karry og gurkemeje i.
Ingredienser grønkålsgryde 2 personer
5-6 stilke friskt grønkål – ribbet og grofthakket
1 lille bakke champignon – grofthakket
2 snittede porrer
1 kvart piskefløde
saft af ½ citron
salt og friskkværnet peber
Ingredienser blomkålsris
Frisk groftrevet blomkål
god olivenolie
hvidløg
tørret chili
salt
Grønkålsgryde
Champignon svitses i lidt olivenolie i 4-5 minutter ved høj varme.
Grønkål og porre kommes ved og svitses med et par minutter under omrøring.
Piskefløde kommes ved og koges ind et par minutter.
Smag til med citronsaft og salt og peber.
Blomkålsris
Varm et par spiseskefulde olivenolie op og kom blomkål, chili og hvidløg i. Hvis man bruger friske hvidløg, skal de lige svitses et par minutter i gryden først.
Dampes under omrøring til blomkålen lige netop ikke er rå mere. Det tager ikke ret lang tid. Maks. 3-4 minutter.
Jeg har lavet en forholdsvis lille portion. Hvis man laver en større portion, er det nemmest at bruge en sauterpande.
Smag til med salt.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.