Cookies lavet af rene ingredienser uden mærkelige ting, der ikke kan udtales.
De er lavet på foodprocessoren, så de tager ingen tid at lave.
De er glutenfrie og uden mel og hvidt sukker. Jeg har krydret dem, så de smager lidt af jul. De er lidt søde i det, men ikke meget. Jeg er lidt småforelsket.
Teenageren har lige prøvesmagt en sammen med mig og de er i den grad godkendt, så denne fredag er der sundt guf på bordet til hygge.
Så kommer her lige en tilføjelse. Opskriften er en rigtig god basisopskrift med en mild smag af jul. Hvis de skal smage “rigtigt” af jul kommes 1 spsk. kanel, 1 tsk. vanillepulver, ½ tsk. kardemomme og 1/4 tsk. stødt nellike i.
Vi har også lavet dem med kakao, og de er voldsomt gode. Så kommes der 1 spsk. kanel, 2 spsk. kakao og 1 tsk. vanillepulver i.
Ingredienser
200 g. mandler
100 g. dadler
3 æg
50 g. kokosmel
1 tsk. kanel
1 tsk. vanillepulver
½ tsk. kardemomme
30 g. kokosolie
Kom mandlerne i foodprocessoren og findel dem.
Kom dadler i og kør til de er findelt.
Kom resten af ingredienserne i.
Kør til en sammenhængende dej. Det tager kun et øjeblik.
Sæt dejen på bageplade i klatter, og glat dem ud med bagsiden af en ske dyppet i vand. De flyder ikke ud på pladen.
Bages i ca. 15 minutter ved 180 grader til de er gyldne.
Afkøles på rist.
Opbevares i kagedåse på køl.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.