I dag har jeg leget lidt med en grønsags-sandwichbolle. Jeg har været forbi Madbanditten og blev inspireret til at lave disse. Der er intet mel i, men nødder, kerner og grønsager.
Mine er hævet lidt og blevet ret “brød-agtige”. Jeg prøvede lige en med ost (derfor mangler der en på billedet til sidst), og det fungerer rigtig godt.
De er lidt bløde i det, lige når de kommer ud af ovnen, men er fine, når de bliver kolde.
Jeg har brugt blomkål og gulerødder, og vil også prøve med gulerod/hvidkål en dag. Hvis man undlader karry, tænker jeg, at gulerod/rødbede også kunne være godt. Så skal der nok noget chili i og revet peberrod… Det er en opskrift med mange muligheder. Oprindeligt var der ost i. Det har jeg udeladt, og kommet et ekstra æg i.
Ingredienser (8 styk)
300 g. blomkål
300 g. gulerødder
1 dl. hasselnødder
½ dl. sesamfrø
½ dl. hørfrø
3 æg
2 spsk. fiberHUSK
2 tsk. karry
1 tsk. salt
Blomkål og gulerødder rives fint.
Nødder, sesam- og hørfrø køres helt fint i foodprocessor.
Kom resten af ingredienserne i og kør til en sammenhængende dej.
Sæt dejen i klatter på bagepapir og bred dem ud til flade “boller” med en diameter på 10-12 cm.
Bages i 15 minutter ved 200 grader varmluft.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.