Den her opskrift har jeg fundet på min søde med-madblogger Låvise’s side LÅVISES MAD. Låvise’s opskrift kan du finde HER.
Jeg har lavet en smule om på mængden (vi er lidt grådige ;-)) og så har jeg byttet hvidt sukker ud med brun farin.
Vi fik den lun med flødeskum og det var godt. I skrivende stund har jeg den sidste portion stående her på bordet, og den er også ganske fin, når den er kold.
Ingredienser
100 g. smør
6 spsk. brun farin
2 spsk. hvedemel
3/4 dl. piskefløde
100 g. mandler
1 kg. pærer – jeg har brugt clara friis
Mandlerne hakkes groft.
Pærerne skrælles, kernehuset skæres ud, og de lægges i et smurt tærtefad med den buede side opad. Dryp gerne pærerne med lidt citronsaft, så bliver de ikke brune.
Smør, brun farin, hvedemel og fløde kommes i en gryde.
Koges igennem et par minutter.
Kom mandlerne i.
Læg “dejen” over pærerne.
Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
Server med flødeskum eller is.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.