Så dufter huset af jul. Der er bagt sirupskage til Emmas klasse.
Det er min første jule-opskrift her på bloggen. Det er altså lidt hyggeligt med en etikette, der hedder Jul.
Det er en fantastisk kage. Den holder sig lækker fugtig i mange dage, og så er der til mange mennesker.
Det er faktisk bedst at bage den dagen før, den skal spises.
Ingredienser
500 g. sirup
350 g. sukker
125 g. smør
750 g. hvedemel
750 g. kærnemælk
1 spsk. natron
1½ spsk. kanel
1½ spsk. stødt ingefær
½ tsk. stødt nellike
Smelt sirup, sukker og smør. Det skal lige op og koge et minut eller to.
Hæld massen i røreskålen til køkkenmaskinen og lad den køle ned til lunken. Det tager en times tid.
Rør sirupsmassen kort igennem.
Bland alle tørre ingredienser og kom det i skålen sammen med kærnemælk.
Rør til dejen er fin og ensartet.
Kom dejen i en form på 25 x 35 foret med bagepapir.
Bages ved 150 grader i 1½ time.
birgit rasmussen skriver
Så fik jeg bagt kagen, hold op hvor er den god hilsen Birgit
Spisestuen skriver
Mange tak Birgit, det er jeg rigtig glad for at høre 🙂
Hilsen Lene
Eva Andersen skriver
Hej Lene. Jeg kan huske min mormor bagte sirupskage. Men hun lagde den sammen med noget hvidt creme. Har du opskriften på det. Venlig hilsen Eva <3
Spisestuen skriver
Hun har nok lagt den sammen med smørcreme. Det har jeg en opskrift på her:
http://spisestuen.dk/2014/10/chokoladekage-med-smoercreme/
Det ville være lækkert med lidt fintrevet appelsinskal i smørcremen, når den skal bruges i sirupskage.
Hilsen Lene